Netflix Zam Yaptı: Netflix Yeni Fiyatı Ne Kadar Oldu? Netflix Nedir?

Netflix, bugün yaptığı açıklamayla bütün paketlerin fiyatlarına zam yaptı. Yeni zamlarla birlikte Netflix fiyatı ne kadar oldu? Netflix nedir? Netflix nasıl izlenir? Cevaplar haberimizde.

04.03.2021-13:38 - (Son Güncelleme: 04.03.2021-13:38) Netflix Zam Yaptı: Netflix Yeni Fiyatı Ne Kadar Oldu? Netflix Nedir?

Bugünkü fiyat artırımıyla bir kez daha gündeme gelen Netflix, bir şekilde hemen her gün kendisinden bahsettirmeyi başarıyor. İçerisinde barındırdığı birçok farklı özellik ve dijital film, dizi, belgesel arşivi sayesinde diğer popüler dijital yayın platformlarından daha çok kullanıcıya sahip olan Netflix bu başarısını uzun yıllar devam ettirecek gibi gözüküyor.

NETFLİX NEDİR?

Netflix, piyasadaki hayatına ilk olarak DVD kiralama şirketi olarak başladı. Bu platformun ortaya çıkışı DVD sektörünü bir dönem yavaşlattı. Daha sonra çevrimiçi video içerikleri yayınlamaya başlayarak dijital dünyada yerini aldı. 2016 yılına gelindiğinde şirket dünyaya açılma kararı aldı. Bu şekilde Türkiye’de de yayın hayatına başlayan şirket 1 saat içerisinde 7000 aboneye ulaşarak Türkiye rekoru kırdı.

NETFLİX ANLAMI

Netflix kelimesi, ingilizce dilinde internet anlamına gelen ‘net’ kelimesi ile Amerikan günlük konuşma İngilizcesinde ‘filmler’ anlamını taşıyan ‘Flicks’ kelimesinin birleşiminden türetildi. Çevrimiçi hizmetlerine başladığı günden itibaren Kültür-Sanat platformları alanında sarsılmaz bir yer edinen Netflix’in bu başarısı birçok büyük teknoloji şirketlerinin benzer platformlar sunmasına zemin hazırladı.

NETFLİX NASIL İZLENİR?

Netflix, şirketin web sitesinden üye olunarak izlenmeye başlıyor. Kayıt olup ödeme bilgileri girildikten sonra şirket kullanıcıların servisi denemesi için 1 aylık ücretsiz süre sunuluyor. Netflix, platforma üyeliklerde taahhüt istemiyor. Böylece her an her saniye üyelik iptaline izin veriliyor.

Netflix, kullanıcıların deneme süresine genellikle 3 gün kala mail gönderip ücretli sürüme geçiş bilgilendirmesi yapıyor. Dileyen kullanıcılar deneme süresinin bitimine birkaç sat kala bile üyeliğini iptal edebiliyor. Bu şekilde kişilerden herhangi bir ücret alınmıyor.

Netflix nasıl izlenir? Şeklindeki sorunun cevabı çok basit. Platforma üye olan kişiler Akıllı TV, mobil cihazlar, tabletler ve bilgisayarlarından uygulamaya geçiş yapıp istediği filmi, diziyi ya da belgeseli tamamen reklamsız bir şekilde izleyebiliyor.

NETFLİX’TE NE İZLENİR?

Netflix’te her kullanıcı isteğine uygun içerik bulunur. Ödüllü filmler, belgeseller, diziler, animeler, Netflix orijinal içerikleri arasından istenilen içerik izlenilebilir. Haber365’in Netflix’te izlenmesi gereken diziler listesi şu şekilde:

Sherlock (IMDb: 9.1)

Peaky Blinders (IMDb: 8.8)

Stranger Things (IMDb: 8.8)

House Of Cards (IMDb: 8.8)

La Casa De Papel (IMDb: 8.5)

NETFLİX ÜCRETLİ Mİ? NETFLİX ÜCRETİ NE KADAR?

Netflix, son olarak 20 Haziran 2019'da yaptığı fiyat zammından sonra ilk defa bugün (04.03.2021) bir fiyat zammı daha yaptı. Şirket, bu zammın içeriklerin kalitesini daha çok arttırmak üzerine yapıldığını söyledi. Bu zammın ardından Netflix ücreti ne kadar oldu? İşte paket detayları.

Temel paket ücreti: 17.99 liraydı 26.99 lira oldu. (Yüzde 50 zam yapıldı)

Standart paket ücreti: 29.99 liradan 40.99 lira oldu. (Yüzde 37 zam yapıldı)

Özel paket ücreti: 41.99 liraydı 54.99 lira oldu. (Yüzde 30 zam yapıldı)

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal