Avrupa'da Ukrayna Krizi Büyüyor, Rusya'dan NATO'ya Savaş Açıklaması!

Kremlin danışmanı Fyodor Lukyanov, yaptığı açıklamalarda Rusya-Ukrayna savaşının her an çıkabileceğini belirtti.

25.11.2021-11:25 - (Son Güncelleme: 25.11.2021-11:25) Avrupa'da Ukrayna Krizi Büyüyor, Rusya'dan NATO'ya Savaş Açıklaması!

Son dakika gelen bilgilere göre, Kremlin danışmanı Fyodor Lukyanov, NATO'nun Ukrayna'nın ittifaka katılmasına asla izin verilmeyeceğine dair kesin garanti vermediği takdirde Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının kaçınılmaz olduğunu açıkladı.

Rusya ordusunun Ukrayna sınırına yaptığı askeri sevkiyatlar her geçen gün artarken, AB ve ABD'nin tepkilerine Rusya'dan açıklama geldi. Kremlin danışmanı Fyodor Lukyanov, yaptığı açıklamada AB ve ABD'yi tehdit ederek şu sözleri söyledi; "Olası saldırılara her zaman hazırız”

RUSYA UKRAYNA SAVAŞI HER AN YAŞANABİLİR

Yaptığı açıklamaların devamında 2008 yılında yaşanan Rusya-Gürcistan savaşına değinen Lukyanov aynı durumun her an Ukrayna ile yaşanabileceğinin altını çizerek şu sözleri söyledi; “Rusya sistemi değiştirmek ve yeni kırmızı çizgiler çizmek zorunda kalacak.  Rusya ile Gürcistan arasındaki 2008 savaşına yol açan kumarın Ukrayna'da pekâlâ tekrarlanabilir." 

NATO'DAN RUSYA'YA SERT YANIT

Rusya'nın yaptığı savaş çağrılarına yanıt veren, ABD Deniz Piyadelerinden sorumlu Tuğgeneral Simon Doran, The Telegraph'a yaptığı açıklamada NATO'nun hiçbir konuda Rusya'dan çekinmediğinin altını çizerek şu sözleri söyledi; “Sadece potansiyel düşmanları caydırmakla kalmıyoruz, aynı zamanda tüm ortaklarımıza ve müttefiklerimize, çağrılırsa burada olacağımıza dair güvence veriyoruz. Küresel olarak gelebilecek herhangi bir saldırganlıkla mücadele etmeye kesinlikle hazırız.”

RUSYA VE UKRAYNA AYNI ANDA ASKERİ TATBİKAT DÜZENLEDİ

İki ülkeden yapılan açıklamalarda iki tarafından birbirinden çekindiği ve savaşı karşı cephenin başlatacağına yönelik açıklamalar yapmıştı. Bu açıklamalardan sonra iki ülkede askeri tatbikat düzenledi. Ukrayna da Belarus'un kendi sınırına göçmenleri yönlendireceğini gerekçe göstererek sınır bölgesinde kara birliklerinin katıldığı bir tatbikat gerçekleştirmeye başladı. Tatbikata Ukrayna ordusunun kara birliklerinin yanı sıra hava kuvvetlerinin de destek verdiği belirtiliyor. Tatbikatta tanksavar birimleri de görev alıyor. Son günlerde aralarında gerginliğin hızla tırmandığı iki ülkenin de düzenlediği tatbikatların ABD yönetiminin Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri hareketliliğinden rahatsızlık duyduğu dönemde gerçekleşmesi dikkat çekti. Ukrayna son dönemde Rusya'nın sınır bölgesine askeri yığınak yaptığını ve kendisine saldırabileceğini iddia ederken Moskova yönetimi, söz konusu iddiaya ısrarla karşı çıkıyor.

UKRAYNA-RUSYA ARASINDA YAŞANAN DONBASS SINIRI PROBLEMİ

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de gerçekleşen olaylarda, Ukrayna devletinin aldığı kararlara yaklaşık 8 yıldır itiraz eden Rusya yanlısı ayrılıkçı grupların yaptığı eylemlere Bayraktar TB2 SİHA ile müdahale edildi. Ukrayna’nın başkent Kiev'de, dönemin Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in Avrupa Birliği (AB) Ortaklık Anlaşması'nı imzalamaması üzerine 21 Kasım 2013'te gösteriler başlamıştı. Yanukoviç'in, gösterilerin büyümesi üzerine Şubat 2014'te ülkeden kaçmasının ardından ülkenin doğusundaki Donbas bölgesinin Donetsk ve Lugansk şehirlerinde Rusya yanlısı ayrılıkçılar sözde bağımsızlıklarını ilan etmişti. Ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında 2014'ten bu yana süren çatışmalarda, 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal