12.10.2021-17:14 (Son Güncelleme:10.11.2021-17:48)


1

İSTOP

İSTOP

En az üç kişiyle oynanan istop, Squid Game'e en çok uyacak sokak oyunlarımızdan. Oyuncular yuvarlak oluşturur. Ortada topu atacak kişi oyunculardan birinin adını söyler ve topu yukarı doğru fırlatır. İsmi söylenen oyuncu topu alamazsa oyun dışı kalır. Squid Game'deki o korkunç bebeğin topu fırlattığını düşünün. Ve alttaki şu tekerlemeyi söylüyor: "O piti piti karamela sepeti Terazi lastik jimnastik Biz size geldik bitlendik Hamama gittik temizlendik"



2

EL KIZARTMACA

EL KIZARTMACA

Çifter gruplar halinde 500 kişi birbirinin elini kızartıp yenmeye çalışıyor ve yenenler belli bir kotaya kadar birbirlerinin elini kızartmaya devam ediyor. İnsanların hayatta kalmak için ellerini nasıl kızartacağını tahmin edebilirsiniz!



3

UZUNEŞEK

UZUNEŞEK

Oyunun amacı takım halinde, rakip takım üyelerinin art arda eğilerek oluşturduğu eşeğin sırtına zıplayarak binmek ve onların yere çökmesini (veya yıkılmasını) sağlamaktır. Kilolu insanların Squid Game'de ince insanlara karşı sağlayacağı avantajı ve yaratılacak gerilim sonucu aşırı terleyeceğimiz kaçınılmaz.



4

BİRDİRBİR

BİRDİRBİR

Oyuna başlamadan önce bir ebe seçilir. Ebeyi belirlemek için çeşitli mini oyunlar oynanabilir. Daha sonra ebenin duracağı (eğileceği) yer belirlenir. Bu yer düzgün ve mümkünse yumuşak zeminli ve genişçe bir alanın ortasında olmalıdır. Ebenin haricindeki oyuncular, ebeden (hızlanabilecekleri kadar) ileride bir kuyruk oluştururlar. Ebe öne doğru eğilip belini kamburlaştırır. Diğer oyuncular sırayla, birdirbir tekerlemesinden kendi sıralarındaki dizeyi söyleyerek ebenin üzerinden atlar. Zıplayanlar sonra kamburlaşır ve sonsuz bir döngü oluşur. Oyunun yoruculuğu ve ne kadar efor sarf ettiği hiç şüphesiz.



5

ARAPSAÇI

ARAPSAÇI

Arapsaçı oyununun amacı kurallara uyarak yumağı arapsaçı (bir çeşit düğüm) haline getirdikten sonra arapsaçını geri çözmektir. Squid Game'de15 kişilik grupların birbirine yumağı fırlatıp arapsaçına döndürdüklerini, sonra düzeltmek için birbirini parçaladıkları bir oyun olabilir.



6

KÖREBE

KÖREBE

Anlatmaya bile gerek yok. Körebenin gözleri bağlanır ve mekandaki insanları bulmaya çalışır. Yeni kurallar koyularak müthiş bir hayatta kalma oyunu olabilir.



7

İSİM ŞEHİR OYUN

İSİM ŞEHİR OYUN

Daha modern bir oyun olarak isim şehir hayvan, Türkiye'nin eğitim seviyesine eleştirel bir yaklaşım getirmesine hiç ama hiç kuşku yok. Harfe göre yarışmacılar eşya, hayvan, bitki, şehir, isim, ülke bulmaya çalışıyor ve puan sistemiyle en kötü olanlar kaybediyor.



8

YERDEN YÜKSEK

YERDEN YÜKSEK

Oyunculardan biri ilk başta yerden yüksek ya da alçak diye bağırır ve belli limitteki yere çıkmaya ya da yerden inmeye çalışılır. Bencilliği ve hayatta kalma içgüdüsünü gösterecek bu oyun, izleyenlerin favorisi olabilirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR