Kuzey Kore Lideri Kim Hakkında Yeni İddia: Füze Denemesinde Yaralandı

Haftalardır ortalarda görülmeyen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un hakkında iddialar gelmeye devam ediyor. Kim hakkında son olarak füze denemesi sırasında yaralandığı iddiası dünya basınında yer aldı.

27.04.2020-15:46 - (Son Güncelleme: 27.04.2020-15:45) Kuzey Kore Lideri Kim Hakkında Yeni İddia: Füze Denemesinde Yaralandı

Dünya basınının gözü son günlerde Kuzey Kore'ye döndü. Haftalardır ortalarda görülmeyen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un öldüğü haberleri günlerdir basında yer alıyor. Kuzey Kore lideri hakkında son iddia ise eski İşçi Partisi yetkilisi Lee Jeong Ho'dan geldi. Güney Kore'de yayın yapan bir gazeteye değerlendirmelerde bulunan Ho, Jong-un'un, 14 Nisan tarihinde füze testlerine izin verecek kadar sağlıklı olduğunu belirtti ve liderin füze denemesi sırasında yaralandığını öne sürdü.

Füzenin denendiği sırada Jong-un'un orada olduğunu vurgulayan Ho, test sonrası raporlarda ise olmadığını belirtti. Jeong Ho, Kuzey Kore liderinin sağlık durumunu buna bağlarken, Kuzey Koreli yetkililer konuyla ilgili olarak henüz şeffaf bir açıklama yapmadı. Tüm dünya Kuzey Kore'den gelecek olan açıklamaya odaklandı.

Jong-un'un öldüğü haberler arasında yer alırken, yerine kız kardeşinin geçeceği konuşulmaya başlandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal