Kuyumcu Dekorasyonu

Kuyumcular değerli taş ve madenlerden yapılma kolye, küpe, bilezik, broş gibi çeşitli süs eşyalarının satıldığı dükkânlardır. Pahalı süs eşyalarının satıldığı bu dükkânların görüntüleri de epeyce önemli.

15.06.2020-17:32 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-17:29) Kuyumcu Dekorasyonu
Kuyumcu Dükkânlarında Dekorasyon Neden Önemli?
Kuyumculuk en pahalı ve lüks sektörlerden birisidir. Bununla ilişkili olarak müşteri kitlesini de lüksten hoşlanan insanlar oluşturmaktadır. Kuyumcu dükkânı dekorasyonu dikkat çekici nitelikte yapılmazsa müşteri aradığı ürünü orada bulamayacağını düşünerek içeriye girmeyecektir. Kuyumcu dükkanları arasında dekorasyonu modern ve lüks bir şekilde yapılmış olanların diğerlerine oranla daha fazla kazanç elde ettikleri bir gerçektir. Bu sebeple gelir elde etmek için kuyumcu dekorasyonunun en az kuyumcuda satılan ürünlerin kalitesi kadar önem kazandığını söyleyebiliriz.
Kuyumcu Dükkânlarında Vitrin Tasarımının Önemi
Ürünleri sergilemek için sadece tezgahların kullanıldığı kuyumcu dükkânları görsel sunum açısından kısıtlı bir ortam oluşturmaktadır ve müşteriler tüm ürünlere göz gezdiremeden mekândan ayrılabilmektedir. Oysaki vitrin kullanımı müşterilerin tüm ürünleri görebilmesi ve aradıkları ürünü bulabilmeleri için daha uygundur. Kuyumcu dekorasyonlarında vitrin kullanmayan kuyumcu dükkânları sadece bu sebepten dolayı hayal ettikleri kazanca ulaşamayabilirler.
Vitrin kullanımı kadar vitrinlerin tasarımı da önem kazanmaktadır. Modanın yerinin oldukça büyük olduğu kuyum sektöründe müşterilerin talepleri de modaya göre şekilleniyor. Bu yüzden vitrin tasarımları sürekli değiştirilmeli ve hangi ürünlerin hangi konumlarda daha görünebilir olduğuna dikkat edilmelidir. Genellikle duvar kenarlarına yerleştirilen vitrinler aynı zamanda şık bir tasarıma sahip olmalı.
Kuyumcu Dükkânlarında Aydınlatma ve Renk Seçimi
Kuyumcu dükkanlarında satılan bazı ürünler ışığı yansıtarak parlama gibi niteliğe sahip. Bu yüzden kuyumcu dekorasyonunda uygulanan yanlış veya eksik bir aydınlatma ürünlerin kalitesini gösterememesine ve tercih edilmemesine sebep olabilir. Aydınlatma ürünleri parlama niteliğiyle öne çıkan ürünleri en yüksek kalitede gösterecek ve yanılmaya sebep olmayacak şekilde seçilmelidir. Hatalı bir aydınlatma oldukça fazla gelir kaybına sebep olabilir.
Kuyumcular lüks mekanlar olduğu için renk seçimleri arasında genellikle ağır renklere de yer verilmektedir. Fakat renklerden dolayı içerisi çok bunaltıcı bir ortama sahip olursa kuyumcu dükkânı müşteri çekemeyecektir.
İç Mimar Yardımının Önemi
Kuyumcu dükkânınızı kendi istediğiniz şekilde dekore ederseniz ve dekorasyonunuzda kullandığınız tasarımlar müşteriler için rahatsız edici unsurlar olursa gelir kaybına uğrayabilirsiniz. Kuyumcu dekorasyonu planlamalarında her detayın üzerinde ivedilikle durulmalıdır. Eğer bu konularda yeterli bilgi birikimine sahip olmadığınızı düşünüyorsanız sizin için en doğru seçim bir iç mimarlık şirketinden yardım almanız olacaktır.
Kuyumculuk sektörü dekorasyonlarında uzmanlaşan şirketlerin esas görevi sizin istekleriniz doğrultusunda işletmenize müşteri çekip size gelir sağlayacak en uygun dekorasyon tasarımını oluşturmaktır. Zaten işeri bunun üzerine kurulmuş olan bu yetkili kişiler kuyumcu dükkanlarına müşteri çekecek unsurları, kullanılması gereken aydınlatma türlerini, vitrin tasarımının nasıl olması gerektiğini ve ortamınız için kullanmanız gereken renkleri size detaylı bir şekilde sunup onayınız doğrultusunda dekorasyon işlemlerinizi sizin yerinize gerçekleştirecektir.









DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal