Kuş Gribi Salgını Geri Döndü Kısıtlamalar Başladı

İngiltere'nin Derbyshire bölgesinde yüksek derecede bulaşıcı 'kuş gribi' hastalığı tespit edilmesinin ardından bölge karantinaya alındı.

16.12.2020-19:06 - (Son Güncelleme: 17.12.2020-05:10) Kuş Gribi Salgını Geri Döndü Kısıtlamalar Başladı

2005 yılında Türkiye'de de görülen ve yüzlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine yol açan virüsün tekrar ortaya çıktığı İngiltere'de kuş gribi alarmı verildi.

'YÜKSEK DERECEDE BULAŞICI'

İngiltere'de halk sağlığı yetkilileri yaptıkları açıklamada, Derbyshire bölgesinde yüksek derecede bulaşıcı 'kuş gribi' salgınının doğrulandığını ve salgının yaşandığı yerin 'koruma bölgesi' ilan edildiğini aktardı.

Sağlık yetkilileri, hastalığın diğer hayvanlara ve insanlara yayılma riskini sınırlandırmak için enfeksiyon alanı etrafında 3 kilometrelik bir koruma bölgesi ve 10 kilometrelik gözetim bölgesi kurulduğunu açıkladı

Derbyshire İlçe Konseyi Sağlık ve Topluluklar Kabine Üyesi olan Konsey Üyesi Carol Hart konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Maalesef Güney Derbyshire'da teyit edilmiş bir kuş gribi vakası yaşadık ve ticaret standartları memurlarımız, Derby City'deki meslektaşlarımızla birlikte Defra ile yakın bir şekilde çalışıyorlar. Kuşu olan herkesi teşhis etmeleri ve kısıtlamaları bildiklerinden ve kurallara harfiyen uyduklarından emin olmaları gerçekten önemli. Halk sağlığına yönelik risk düşük ancak kontrol bölgesine seyahat eden kişilerin salgından haberdar olması gerekiyor. Bölgede insanlara bölgeye ne zaman girdiklerini bildiren yol kenarı işaretleri olacak' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal