Lezzeti ile gönüllere taht kuran kavurmanın en güzel biçimde yapılabilmesi için kurban etinden kavurma tarifleri araştırılmaya başlandı. Ağızda lokum gibi dağılacak, damaklarda bıraktığı tat ile unutulmayacak kurban etinden kavurma tarifini sizler için hazırladık. Kurban etinden kavurma nasıl yapılır?
Uzmanlar, kurban etinden lezzetli kavurma yapılabilmesi için kesilen etlerin mutlaka bir gün dinlendirilmesi hakkında uyarıda bulunuyor. Dinlenen etler hem daha kolay doğranıyor hem de daha kolay bir şekilde pişiyor.
Et Kavurma Malzemeleri
-Tuz
-Zeytinyağı
-1 kilo dana eti
-1 baş kuru soğan
-2 yemek kaşığı
-Etleri temiz bir kesme tahtasına alıp sinirleri temizleyin.
-İlk adımı tamamladıktan sonra etleri keskin bir bıçakla kuşbaşı doğrayın.
-Geniş bir çelik tencere içerisine sıvıyağ koyup yağı kızdırın.
-Etler suyunu salana kadar orta yükseklikteki ateşte pişirin.
-Pişmekte olan etin içerisine kabuğu soyulmuş bütün soğan ilave edin.
-Ocağı kısık ateşe alın ve etler yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat kısık boyunca pişirin.
-Etleri pişirme aşamasında arada sırada karıştırabilirsiniz.
-Eti ocağın üstünden almadan 15 dakika önce tuz ekleyin.
Afiyet olsun...