Kurban Bayramı'nda Hava Durumu Nasıl Olacak? Bakanlık Güneş Çarpmasına Karşı Uyardı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Meteoroloji’den hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Bayram’da Türkiye’nin birçok iline yağış geliyor. İşte detaylar…

17.07.2021-12:34 - (Son Güncelleme: 17.07.2021-17:43) Kurban Bayramı'nda Hava Durumu Nasıl Olacak? Bakanlık Güneş Çarpmasına Karşı Uyardı

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla Meteoroloji hava durumu raporunu yayınladı.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava durumu raporunda Kurban Bayramı tahminlerine de yer verdi. Yurt genelinde sıcaklıkların bugün itibarıyla tavan yapacağını bildiren MGM, bayramın ikinci günü olan 21 Temmuz Çarşamba ise Marmara Bölgesi'nin yağışlı havanın etkisine gireceğini duyurdu. 

BAYRAMIN İLK GÜNÜ HAVA GÜNEŞLİ!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bayrama ilişkin tahminlerini yayınladı. Yapılan tahminlere göre raporda 19 Temmuz 2021 Pazartesi Arefe Günü ve 20 Temmuz 2021 Salı yani Kurban Bayramı'nın ilk günü yurdun tamamı sıcak hava etkisinde olacağı kaydedildi. Öte yandan Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıcaklıkların 43 derecelere kadar çıkması bekleniyor. Marmara'da ise 24 derece ile 33 derece arasında değişecek.

BAYRAMIN İKİNCİ GÜNÜNE DİKKAT!

Bayramın ikinci günü ise Marmara ile Karadeniz'in doğusu yağışlı olacak. Bayramın üçüncü günü olan Perşembe günü ise yağışlı hava Marmara'da devam ederken Karadeniz'in tamamını etkisi altına alması beklentiler arasında yer alıyor.

BAYRAMIN SON GÜNÜ YAĞIŞLAR KESİLECEK!

Bayramın son günü yani 23 Temmuz 2021 Cuma günü ise Marmara bölgesinde yağışlar kesilecek, Karadeniz'in tamamı ve Akdeniz'in geniş kısmında ise yağışlar başlayacak. Diğer illerde ise sıcaklık ve güneşin etkisi süreceği yine yayımlanan hava durumu haritasında gözlemleniyor.

BAKANLIK SICAK ÇARPMASINA KARŞI UYARDI

Tarım ve Orman Bakanlığı'nca yayımlanan hava tahmin raporunda, Kurban Bayramı'nda mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenen hava sıcaklıkları nedeniyle güneş ışınlarının dik geldiği 11.00-16.00 saatlerinde yaşlı, çocuk ve kronik rahatsızlığı olanların sıcak çarpmasına karşı dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulunuldu. Bakanlığın Twitter'daki hesabından 'Kurban Bayramı Hava Tahmin Raporu' yayımlandı. Rapora göre, hafta sonu yurdun kuzeydoğu kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bayram arifesinde ve bayramın birinci günü önemli yağış beklenmiyor. Kuzey kesimlerin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bayramın ikinci ve üçüncü günleri Marmara ve Karadeniz Bölgeleri'nin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, iç ve güney bölgelerin ise parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor. Bayramın dördüncü günü Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Akdeniz'in iç kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal