Yaşam Alanlarınızı Temizleyecek NASA Onaylı Bitkiler

Koronavirüs salgınıyla beraber günümüzün büyük bir bölümünü evde geçirmeye özen göstermeye başladık. Peki yaşam alanlarınızı temizleyecek NASA onaylı bitkiler neler biliyor musunuz? Sizin için araştırdık…

07.07.2021-10:14 - (Son Güncelleme: 07.07.2021-10:24)

Birçoğumuz günümüzün büyük bir kısmını kapalı alanlarda geçiriyoruz. Özellikle pandemi döneminde salgının önüne geçmek için evlerde durmaya dikkat ettiğimiz dönemlerde, oksijen ihtiyacımızın ne kadarını karşılayabildik. Çok önemsenmeyen bir konu gibi görünse de, aslında yaşam alanlarımızdaki sağlıklı oksijen miktarı tahmin edildiğinden çok daha önemli bir konu. Bizde sizler için yaşam alanlarınızı temizleyecek NASA onaylı bitkileri hazırladık. İşte detaylar…

YAŞAM ALANLARIMIZIN HAVASINI TEMİZLEYEN BİTKİLER

Özellikle son yıllarda soluduğumuz hava giderek kirlendi ve kirlenmeye de devam ediyor. Havadaki kirliliğinin artmasının en büyük sebeplerinden biri teknolojik aletlerin kullanımının artması. NASA, bir süredir yaptığı çalışmalarda kirli havanın nedenlerini ve önüne geçebilme yolları üzerinde çalışmalar yapıyordu. NASA bu çalışmalar sonrası kapalı alanlarda soluduğumuz havayı temizleyecek bitkileri paylaştı.

Kapalı alanlarda temiz hava solunmak isteyenler için birbirinden faydalı ve NASA onaylı bitkiler aşağıda sıraladık.

Cüce Hurma Palmiyesi

Nemi oldukça seven cüce hurması palmiyesi, yetişmek için güneşli ve yarı gölgeli yerleri sever. Formaldehiti ve kliseni temizleme konusunda oldukça etkili olan bu cüce hurma palmiyesini evinizin güzel bir köşesinde yetiştirebilirsiniz.

Aşk Merdiveni Bitkisi 

Adıyla da gönüllerde taht kuran aşk merdiveni bitkisi oldukça minik yapraklı, zarif bir çiçektir. Bu narin bitki göründüğünün aksine havadaki formaldehit ve ksileni ile mücadele ediyor. Güneşe direkt maruz kalmasına gerek olmasa da aydınlık bir yerde tutulması aşk merdiveni bitkisinin sağlıklı yetişmesi için bir ön koşul sayılabilir.

Kurdele Bitkisi

Her koşulda yetişebilme özelliğine sahip olan kurdele çiçeği, havadaki ksileni ve karbonmonoksiti temizler. Özenli bir bakıma gerek duymadığı için yoğun tempoda yaşayan biriyseniz rahatlıkla kurdele bitkisine bakabilirsiniz. Uzadıkça aşağıya doğru kıvrılan yapraklarıyla evinizi daha neşeli ve samimi gösterebilir.

Çin Herdemyeşili

Oldukça faydalı bir bitki olan Çin herdemyeşili, asil ve bol nem seven bakımı kolay çiçeklerdendir. 

Flamingo Çiçeği 

Flamingo çiçeğini bir pencere önüne koyduktan sonra gün ışığını tül perde ile filtreleyip, gerekli suyu almasını sağlayın. Flamingo sevdiği ortamı tanıdıktan sonra havadaki amonyağı, formaldehiti ve ksileni temizlemekten büyük bir keyif alacaktır.

Paşa Kılıcı (Sansevieria)

Ofis ortamlarında sık tercih edilen, havayı temizleyen ve aynı zamanda asil bir görünümü olan paşa kılıcı, serin ve şık ortamları sever. 

Salon Sarmaşığı

Havadaki kirli gazları yok etmek konusunda en iyi bitkilerden biri de salon sarmaşığıdır. Duvar yüzeyini tamamen kaplayabilir. Yüksek bir yere koyduğunuzda daha hızlı büyür ve evinizde bir bahçe atmosferi yaratabilir.

Barış Çiçeği

Barış çiçeği, parlak koyu yeşil yapraklarıyla beyaz çiçekleriyle en çok tercih edilenlerden biri. Barış çiçeği, havada bulunan kimyasallardan benzen, formaldehit, trikloretilen, ksilen, amonyağı temizleme konusunda oldukça etkili. Dekoratif olarak da dikkatinizi çekebilecek olan bu zarif bitkiyi evinizin havasını temizlemek amacıyla tercih edebilirsiniz.

Çim Zambağı

Muhteşem bir renge sahip olan çim zambağı trikloretilen, amonyak ve ksileni yok etme özelliğine sahip. Yavaş büyüyen bir çeşit olan çim zambağı gölgede yetiştirilmesi gereken bir çiçektir. Mor renkli çiçeği ile evinize renk kattığı gibi, soluduğunuz havayı da temizleyecek olan verimli bir bitki olduğunu söyleyebiliriz.

Dracaena – Marginata

Dracaena ya da diğer adıyla marginata, her mevsimde oda sıcaklığını arayan bir bitki. Ortamın havasını benzen, trikloretilen ve ksilenden arındırmak için bire bir olan dracaena bazen kedi ve köpekler için zehirli olabiliyor. Kedi ve köpek sahibiyseniz dracaena almadan önce bir araştırma yapmanızı tavsiye ederiz.

Kasımpatı

Adını sıklıkla duyduğumuz kasımpatı da evinizdeki amonyak, benzen, formaldehit ve ksilen gibi kimyasalları yok etme özelliğine sahip bir bitki. Bir sürü güzel renge sahip olduğu için evinizin havasını temizlemekle kalmayacak aynı zamanda evinize renk katacak. Üstelik uygun fiyatlı ve popüler bir bitki olduğu için de kolaylıkla erişebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal