Evinizi Böceklerden Kurtaracak Mucize Karışım

Evinize misafir olmuş ve gitmemekte ısrarcı böceklerden kurtulmak, sizin için hazırladığımız bu karışımla artık mümkün. İşte evinizi böceklerden kurtaracak mucize karışım…

06.07.2021-17:59 - (Son Güncelleme: 06.07.2021-17:59) Evinizi Böceklerden Kurtaracak Mucize Karışım

Sıcak yaz günlerinin gelmesiyle beraber ortaya çıkan böcekler, ev halkını pek memnun etmez. Özellikle bahçeli evlerde yaşayanların sıkla karşılaştığı bu durum, oldukça can sıkıcı bir hal alabilir. Peki kimyasal kullanmadan, doğal yolarla böceklerden kurtulacak bir kür hazırlayabileceğinizi biliyor musunuz? Sizin için hazırladık…

EVİNİZİ BÖCEKLERDEN KURTARACAK DOĞAL KARIŞIM 

Kimyasal ürünler kullanmaktan kaçınanlardan mısınız? O zaman doğal yollarla hazırlayacağınız bu karışım tam size göre. Evinizdeki böceklere zarar vermeden kurtulmak için vereceğimiz tarifi uygulamanız yeterli olacak. Unutmayın, evdeki böcekler zamanla bakteri oluşumuna neden olmaktadır. Bu nedenle, evinizde böcek varsa zarar vermeden evinizi arındırmalısınız. 

Doğal Böcek İlacı Nasıl Hazırlanır?

-Böcek ilacını hazırlamaya başlamadan önce ilk olarak bazı noktalara dikkat etmelisiniz. Nedir bu önlemler, gelin beraber bakalım.

-Çöp kutusunu günde bir boşaltmalısınız. 

-Özellikle mutfaktaki yüzeylerde yağ, şerbet ya da bal gibi yapışkan alanları temizlemelisiniz. 

-Bulaşıkları koku yaymaması için yemekten sonra hemen yıkamalısınız. 

-Evi, özellikle de mutfağı temiz ve sık sık havalanmış tutmalısınız. 

-Evde nem ve su akıntısı olmamalı. Köşe bucaktaki ıslaklıklar, lavabo altındaki nemli yerler böceklerin en sevdiği yerler arasındadır. Açıkta yemek, kesilmiş meyve sebze ya da çöp olmamalıdır.

Evdeki Böceklerini Yok Eden Karışım

Malzemeler

-1 tane soğan, 

-Karbonat

Hazırlanışı

1 çay kaşığı karbonat. Soğanı ince ince dilimleyin. Üzerine karbonatı ilave edip uzun süre karıştırın. Her gün bu karışımı evinizin 4-5 yerine paylaştırarak dökün ve dağıtın. Bu işlemi yenilediğiniz taktirde böcekleri artık görmeyeceksiniz.

doğal böcek ilacı

Bazı Aromatik Bitkiler Böcekleri Uzaklaştırmak İçin Kullanılabilir 

Evde görülmesi en hoşlanmayan böceklerin başında hamam böcekleri gelir. Eğer evinizde hamam böceği varsa, defne yaprağı kullanarak hamam böceklerinin önüne geçebilirsiniz. Defne yaprakları; Defne yapraklarını ufalayın veya kırın, hamam böceği olduğunu düşündüğünüz yerlere bırakın. Bunun kokusundan nefret ettikleri için orayı hemen terk edeceklerdir.

-Soğan ve borik asit: 

Bu doğal yöntem hem çok kolay hem de çok uygundur. Ortalama boyutta bir soğanı dilimleyin, yarım kap sade un ve biraz su veya bira ile, bir tutam şeker, 3 ila 4 yemek kaşığı borik asit tozunu iyice karıştırın. Borik asit tozunu doğal malzeme satan dükkanlarda temin edebilirsiniz. Her şeyi bir kapta karıştırıp evin içinde hamam böceklerinin dolaştığından şüphe duyduğunuz veya emin olduğunuz yerlere bırakın. Bu karışımı ev hayvanlarınızdan uzak tutun, onlar için toksik olabilir.

-Karbonat ve şeker: 

Bir kap karbonat ve bir kap şekeri karıştırıp bunu evinize serpiştirin. Hamam böcekleri şekere doğru çekilir ve karışımı yer. Karbonat da içlerinde baloncuklar oluşmasına sebep olup onları yok eder. Boraks: Bu doğal malzeme giysileri yıkamak için yapılan sabunlarda kullanılan doğal bir malzemedir. Yapmanız gereken evinize biraz boraks serpiştirmek, özellikle hamam böceklerinin saklandığından şüphelendiğiniz yerlere dökün. Bunun üzerinde yürüdükleri zaman susuz kalırlar ve yok olurlar. Hamam böceklerinin kabukları kırılıp zarar görürse nem tutamazlar ve yok olurlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal