Şevketi Bostan Bitkisi Nedir, Faydaları Nelerdir?

Geçmişten beri birçok hastalığın tedavisinde kullanılan şevketi bostanın faydalarını ve kullanım alanlarını sizin için derledik. İşte mucizevi şevketi bostanın faydaları...

16.06.2021-16:28 - (Son Güncelleme: 14.01.2022-17:13)

Geçmişten beri birçok hastalığın tedavisinde kullanılan şevketi bostan, özellikle Güneydoğu Asya ve Akdeniz ülkelerine ait bir bitki türüdür. Ege Bölgesi'nde kendiliğinden yetişen şevketi bostan, tüylü yapıya sahip yabani bir ottur. Sap kısmı yeşil olan bu bitkinin boyu 70 santime kadar uzar ve ağustos aylarında sarı renkli çiçek açar.

HASTALIKLARIN TEDAVİSİNDE KULLANILAN MUCİZE BİTKİ

Şevketi bostan bitkisi vitamin ve mineral zenginidir. İçerisinde bolca miktarda magnezyum, kalsiyum ve demir minerali barındırmaktadır.

Şevketi bostan eski Yunan halkı tarafından suçiçeği, kızamık ve çeşitli cilt salgını hastalıkları tedavisinde kullanılırdı.

Şevketi bostan solunum rahatsızlıkları ve çeşitli karaciğer hastalıklarında şifa niyetine kullanılmalıydı.

Şevketi bostan bitkisi, hazımsızlık ve kabızlık problemlerinde ve bağırsaklardaki solucanları yok etme tedavisinde ilaç niyetine kullanılırdı.

Şevketi bostan bitkisi sinirlilik ve yorgunluğun yaratmış olduğu baş ağrısı tedavisinde sıkça başvurulan alternatif tıp yöntemleri arasında yer almaktadır.


Solunum yolları tedavisinde grip ve soğuk algınlığın yaratmış olduğu balgamı söktürmeye yardımcı olmaktadır.

Menstrüel baş ağrılarından ve menopoz döneminde oluşan kötü etkilerin minimum derecede azalmasına yardımcı olmaktadır.

Şevketi bostan bitkisi adet sancıları ve kramplarını azaltmada oldukça etkilidir.

Şevketi bostan bitkisi beyindeki kan dolaşımını arttırdığı için hafızayı güçlendirerek, konsantrasyonu arttırmaya yardımcı olmaktadır.

Şevketi Bostan Çayı Nasıl Demlenir?

Şevketi bostan bitkisini çay olarak tüketmek için; 2 gram şevketi bostan bitkisini 2 fincan kaynar suyun içine atın ve 5 dakika demlenmeye bırakın. Günde 2 fincan yemeklerden önce tüketilmesi tavsiye edilmektedir. 

Böbrek rahatsızlığı olanlar, hamile olanlar, ilaç kullananlar ve mide ülseri veya gastrit sorunu olanlara, bitkiyi tüketmeleri tavsiye edilmemektedir.

ŞEVKETİ BOSTAN YEMEĞİ

şevketi bostan yemeği tarifi

Gerekli olan malzemeler:

- 1 kilogram şevketi bostan bitkisi

- 3 adet yumurta

- 2 adet soğan

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 1 yemek kaşığı tuz

- 1 yemek kaşığı ay çiçek yağı

- 3 su bardağı su, 2 litre su

Nasıl Yapılır?

İlk olarak şevketi bostan bitkisini güzel bir şekilde yıkayın, daha sonrasında tepelerini kesin ve ince ince doğrayın. 2 litre suya tuz atın ve kaynamaya bırakın, su kaynağında şevketi bostanı atın ve 10 dakika haşlanmasını bekleyin, ateşten aldıktan sonra süzün. İnce ince kesilmiş olan soğanları ay çiçek yağında pembeleştirin ve salça ekleyerek birkaç dakika boyunca kavurun. Daha sonrasında yumurtayı ekleyin hemen ardından şevketi bostan bitkisini ekleyin ve 1-2 dakika boyunca bu şekilde karıştırın. 3 su bardağı suyu ekleyin, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal