Ada çayının faydaları nelerdir, nasıl demlenir? Ada çayı nelere iyi gelir? En sağlıklı ada çayı tüketimi için öneriler

Geçmişten günümüze gelen mucize bitkilerin başında yer alan ada çayının en sağlıklı tüketimi için önerileri derledik. Ada çayı nelere iyi gelir, ada çayı nasıl demlenirse fayda sağlar? İşte alternatif tıbbın mucize bitkisi hakkında her şey...

17.03.2022-17:20 - (Son Güncelleme: 21.04.2022-10:41)

Faydaları saymak ile bitmeyen ada çayı, tarih boyunca pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan alternatif tıbbın önemli bitkilerindendir. İçinde bulunduğu vitamin ve minerallerle tam bir şifa deposu olan ada çayı hakkında en çok merak edilen sorular ise; ada çayının faydaları nelerdir, ada çayı nasıl demlenir? sorularıdır. Bu soruların cevabını haberimizde verdik işte sağlıklı ada çayı tüketimi için öneriler ve ada çayının sağladığı yararlar…

Binbir derde deva ada çayının faydaları nelerdir?

Aslen Ege bölgesinde acı elma çayı olarak bilinen Ada çayının tarihi çok eskilere dayanıyor. Bu mucize bitki birçok tarihi dönemde hastalılara şifa olarak kullanılmıştır. Genel olarak çay gibi demlenerek tüketilen ada çayı, aynı zamanda damıtarak buhar yoluyla kullanılabileceği gibi ada çayı yağı olarak da sıkça tercih edilir. Tarif öncesine kadar dayanan ada çayının faydaları saymakla bitmiyor ancak biz sizler için birkaçını bir araya getirdik.

Ada çayının faydaları nelerdir?

Ada çayının bilinen başlıca faydaları;

- Adaçayı yapı antiseptik özelliğe sahiptir.

- Mide ve sindirim problemlerine iyi gelir.

- Gaz söktürür.

- Gastrit oluşumunu önler.

- Kolik tedavisinde kullanılır.

- İltihabı önler.

- Akne, egzama ve sedef hastalığından kullanılır.

- Kötü kolesterolü oluşumunu engeller.

- Diyabet hastalığı tedavisinde kullanılır.

- Kolon kanseri tedavisinde kullanılır.

Hastalıklara şifa ada çayı nasıl demlenir?

Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ada çayını demlemek sanıldığı kadar zor değildir. Güzel bir adaçayı dememek için, kurutulmuş ada çayını 1,5 buçuk su bardağı ile demliğe koyun ve kısık ateşe alın. Kaynayan ada çayını 5 dakika kadar demlemeye bırakın. Daha sonra süzerek çayınızı bir bardağa alın ve damak zevkinize göre limon damlatarak afiyetle için. 

Ada çayı zayıflatır mı?

Adaçayı hakkında en çok merak edilen bir diğer soru ise 'ada çayı ile zayıflar mıyım?'

İdrar söktüren ve ödem attırmaya yardımcı olan ada çayı kilo verme konusunda da oldukça etkilidir. Metabolizmayı hızlandıran ada çayı aynı zamanda yağ yakımını da artırır. Birçok diyetisyen kilo vermek için hazırladıkları listeye ada çayını eklemeyi ihmal etmiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal