Havuç suyunun faydaları nelerdir? Havuç suyu neye iyi gelir? İşte havuç suyunun mucizevi faydaları!

Birçok sebzenin düzenli olarak tüketilmesinin vücudumuzla ilgili birçok faydası olduğunu biliyoruz. Havuçta bunlardan biri ve mucizevi faydaları bulunuyor. Peki havuç suyunun faydaları nelerdir? Havuç suyu nasıl yapılmalıdır? Havuç suyu neye iyi gelir? Tüm detaylar haberimizde.

10.04.2022-13:25 - (Son Güncelleme: 10.04.2022-14:04)

Havuç insan vücudu için çok iyi bir vitamin, besin ve lif kaynağı olarak bilinmektedir. Özellikle çocuklar olmak üzere tüm insanların bu sebzeyi tüketmesi ilk başta göze, cilt sağlığına ve birçok konuya daha faydalıdır. Peki havuç suyunun bu faydaları nedir? Vücutta nelere iyi gelmektedir? Konuyla ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Havuç Suyu Faydaları

Havuç suyunun faydaları

Öncelikle havuç insan vücudu için çok önemli bir A vitaminidir. Düzenli olarak havuç tüketen insanların A vitamini eksikliği gibi bir problem çok zordur. Doğranmış bir porsiyon havuç içinde %10 K vitamini, %6 C vitamini, %2 kalsiyum bulunmaktadır. En çok A vitaminini içinde barındırır ve A vitamni de karaciğer için oldukça faydalıdır. Bunun yanında B6 vitamini, bakır, folik asit, tiamin ve magnezyum da bulunur. Fakat mineral ve besin kaynakları zenginliğinden dolayı aşırı fazla da tüketilmemesi gerekmektedir.

-Metabolizma hızlandırmaya yardımcı olur: Havuç suyu hem düşük kalorisinden hem de doyurucu olmasından kaynaklı hızlı kilo vermeye yardımcı olabilir. Aynı zamanda safra salgısını arttırır ve metabolizma hızlanır. Safra, yağı parçalayan bir sıvı olarak bilinir.

-Görmeyi iyileştirir: Havuç herkesin çocukluğundan bildiği gibi göz sağlığına oldukça iyi gelir. A vitaminini bolca içinde bulundurur ve A vitamin de göz yüzeyinin korunmasına yardımcı olur ve görme keskinleşir.

-Cilt hastalıklarına iyi gelir: Sedef hastalığı ya da döküntü gibi cilt problemleri yaşayan insanlar düzenli olarak havuç suyu tüketirlerse cilt hastalıklarının giderilmesinde faydalı olabilmektedir. İçinde bulunan C vitamini, cilt yaralanması gibi sorunların da daha hızlı iyileşmesine yardımcı olmaktadır.

-Bağışıklık sistemi: Bağışıklık sistemi düşük olan insanlar sık sık soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara yakalanabilirler. Havuç suyu da bağışıklık güçlendirmek ve bu tarz enfeksiyonlara karşı gelmek için birebirdir.

-Kanser riski: Düzenli olarak tüketilen havuç suyu kanser hücrelerine karşı savaşmakta da yardımcı olabilmektedir.

-Kolesterol: Kolesterol hastalığı olan insanlar diyetlerine havuç suyu eklerlerse, kolesterol düşürmek konusunda oldukça faydasını göreceklerdir. İçinde çok fazla potasyum bulundurduğu için bu hastalığa da iyi geldiği bilinmektedir.

-Sağlıklı bir hamilelik: Havuç suyunun içinde çok iyi miktarlarda kalsiyum, folat, potasyum, magnezyum, A vitamini içerir. Bu sebeplerle hamilelik yaşarken ve hamilelik sonrasında çok faydaları vardır. Hamilelikte, bebeğin kemiklerinin güçlenmesine ve kıkırdak gelişimine yardımcı olur. Hamilelik yaşayan kadınların ve emziren kadınların gün içinde 1000 miligram kalsiyum almaları gerektiği söyleniyor.

-Beyin fonksiyonları: Havuç suyunun içinde beta-karoten bulunduğu için düzenli tüketiminde bilişsel işlev arttırılabilir ve hafıza problemleri, bunama riskleri gibi sorunlara yardımcı olabilir. Bunun yanında beta-karoten beyin fonksiyonlarını da güçlendirebilir.

Havuç suyu nasıl yapılır

Eğer bir makineniz yoksa, 200 gram havucu ve 200 ml suyu hazırladıktan sonra havuçları ince dilim şeklinde doğrayıp blender içine atıp sonra da suyu ekleyerek havuç suyu elde edebilirsiniz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal