Kovid-19 Aşı Randevusu İptal Edilip Tekrar Alınabilir mi, Aşı Randevusu Nasıl İptal Edilir?

Aşı randevusu iptal edip tekrar alınır mı, aşı randevusu iptal etme nasıl yapılır? MHRS, e-devlet ve e-nabız ile koronavirüs aşı randevusu iptali…

16.06.2021-13:43 - (Son Güncelleme: 16.06.2021-18:07) Kovid-19 Aşı Randevusu İptal Edilip Tekrar Alınabilir mi, Aşı Randevusu Nasıl İptal Edilir?

Kovid-19 aşısı çalışmalarının hızlanmasıyla sonrası en çok merak edilen; Aşı randevusu iptal edip tekrar alınır mı? Aşı randevusu iptal etme nasıl yapılır? E-NABIZ, MHRS üzerinden aşı randevusu iptal etme gibi soruları sizler için haberimizde cevapladık.

Dünyayı ekonomik, psikolojik olarak derinden etkileyen koronavirüs salgınıyla verilen mücadelede birçok kişi yaşamını kaybetti. Aşılamanın arttığı son günler en çok merak edilen; Aşı randevusu iptal edip tekrar alınır mı? Aşı randevusu iptal etme nasıl yapılır? E-NABIZ, MHRS üzerinden aşı randevusu iptal etme gibi soruların detaylarınız sizler için araştırdık. 

Salgının başından beri titizlikle çalışan Dünya Sağlık Örgütü, ülkemizde aynı özveriyle çalışan Sağlık Bakanlığı Kovid-19 aşısında önemli çalışmalar gerçekleştirdi ve şu an dünyada aynı zamanda da ülkemizde birçok kişi koronavirüs aşısı oldu ve olmaya devam ediyor. Aşıya talebin yoğun olduğu bu günlerde, aşı randevusunu değiştirmek ve iptal etmek isteyenler insan ‘aşı randevusu nasıl iptal edilir?’ sorusunun cevabını aramaya başladı.  

KOVİD-19 AŞI RANDEVUSU İPTAL EDİLİR Mİ? 

Salgınla mücadelede en etkili yöntem olan Kovid-19 aşısını iptal etmek için yine randevu oluşturduğunuz sistemlerden, iptal işlemi gerçekleştirmeniz gerekiyor. MHRS, E-Nabız ya da E-Devlet üzerinden oluşturduğunuz randevuyu yine oradan iptal edebilirsiniz. 

PEKİ TELEFONLA AŞI RANDEVUSU İPTAL EDİLİR Mİ?

Sağlık Bakanlığı sistemine bağlı hizmet veren Merkezi Hekim Randevu Sistemi bir diğer adıyla MHRS üzerinden ya da E-Nabız üzerinden oluşturduğunuz aşı randevusunu, yine Sağlık Bakanlığı sistemi olan ALO 182 üzerinden de telefonla aşı randevunuzu iptal edebilirsiniz. 

AŞI RANDEVUSU İPTAL ETME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Randevunuza gidemeyeceğiniz bir durumla karşılaştınız ve aşı randevunuzu iptal etmek istiyorsanız, www.mhrs.gov.tr web sitesi üzerinden randevu al kısmına gelip, bilgilerinizi girin. Daha sonra karşınıza çıkan aşı geçmişi ekranından aktif olan aşı randevunuz iptal et butonunu kullanarak randevunuzu iptal edebilirsiniz. 

AŞI İPTAL EDİLDİKTEN SONRA TEKRAR RANDEVU ALINIR MI?

Bir diğer merak edilen konu ise iptal edilen aşı sonrası tekrar randevu alınabilir mi? sorusu oldu. Kovid-19 aşı randevunuzu iptal ettikten sonra tekrar randevu alabilirsiniz. Ancak randevunun tekrar sisteme tanımlanması biraz zaman alabilir. 

TÜRKİYE AŞILAMADA İLK SIRALARDA

Salgınla mücadelede ilk günden beri canla başla çalışan Sağlık Bakanlığı, titizlikle yürüttüğü kovid-19 aşı çalışmalarında hızlandı. Bakan Koca'nın son yaptığı paylaşımda aşıda 35 milyon doza ulaşıldığı bilgisi paylaşıldı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal