Kulüp Dizisi 3. Sezon Olacak mı, Ne Zaman Gelecek?

Son dönem Türk yapımı Netflix dizilerinin en başarılıları arasında görülen Kulüp, geçtiğimiz günlerde 2. Sezonunu yayınladı. 4 bölüm olarak çıkan yeni sezonun ardından 3. Sezonun olup olmadığı merak konusu oldu. Senarist Rana Denizer açıklama yaptı.

08.01.2022-11:03 - (Son Güncelleme: 03.02.2022-14:23)

6 Ocak 2022 tarihinde 2. Sezonu yayınlanan Netflix Türkiye yapımı Kulüp dizisi; Gökçe Bahadır, Salih Bademci, Fırat Tanış, Barış Arduç, Metin Akdülger ve yeni bir oyuncu olan Asude Kalebek ile müthiş bir oyuncu kadrosu kurarak dijital platformda yapılan en iyi işlerden biri oldu. Seyirciler, dizinin devam etmesini istiyor. İşte o sorunun cevabı...

3. SEZON ÇIKACAK MI?

Netflix’ten; "Aile demek, sizi sabırsızca bekleyenlerin olması demek. Kulüp 2. kısım 6 Ocak'ta sadece Netflix'te." paylaşımıyla duyurulan Kulüp 2. Sezon, büyük bir ilgi ile karşılandı. 4. Bölüm şeklinde yayınlanan 2. Sezon, bölüm sayısıyla kafalarda soru işareti bıraktı.

Büyük bir hayran kitlesine ulaşan Kulüp dizinin 3. Sezonunun olup olmayacağı belli değil. 2. Sezonda hikaye tamamlanmış gibi gözükse de devam niteliğinde dönemler anlatılabilir. Konuyla ilgili Netflix’ten resmi bir açıklama gelmedi. Ancak genel düşünce, yayınlanan sezonun dizinin final sezonu olduğu yönünde.


HİKAYE GERÇEK Mİ?

1950’li yılların Beyoğlu’nda Türk gayrimüslimleri özellikle Yahudileri konu edinen Kulüp dizisinin gerçek bir hikayeye dayanıp dayanmadığı oldukça merak ediliyordu. Konuyla ilgili Yahudi kökenli sinema eleştirmeni Viktor Apalaçi verdiği bir röportajda hikayenin gerçekliğini anlattı:

“Projenin sahibi Banu Denizer, ailesi, anneannesi Matilda Asero ve annesi Raşel’in 1940’lardan 50’lerin sonuna kadar olan dönemde yaşadıklarını anlatmış. Senaryo ekibi de bunu çok doğru yansıtmış. O dönemin acıları kendi ailemin yaşadıklarıyla da örtüşüyor. 

Dedem Alber, Balkan Savaşı’ndan dönemediği için babam ve kardeşleri yetimhanede büyümüş. Babam ben bir yaşındayken kendisinden istenen Varlık Vergisi’ni ödeyecek parası olmadığı için Aşkale’ye gönderildi. Geri dönebildi ama bize yaşadıklarını hiç anlatmadı, yaşadığı eziyeti vefatından sonra beni büyüten ağabeyimden öğrendim. 

1955’te 6-7 Eylül faciasında Kartal ve Maltepe’den motorlarla gelen yağmacıların elinden “Burada Müslümanlar yaşıyor” yalanıyla kurtulduk! Oysa komşularımızla hiçbir sorunumuz yoktu. Zaten o dönemi Maksim Gazinosu’nda yaşayan Sacit Aslan da Kulüp dizisinde bahsi geçen Matilda ile Raşel’i tanıdığını, çalışanların dini ve etnik kökeniyle kimsenin ilgilenmediğini anlatıyor.

Rana Denizer

SENARİST RANA DENİZER HİKAYESİNİ ANLATTI: MATİLDA'NIN TORUNU RAŞEL'İN KIZIYIM

Netflix'in sevilen dizisi Kulüp 2. sezonunu müthiş bir final ile kapattı. Dizinin hayranları hikayenin devam etmesini isterken gerçek hayattan uyarlanan orijinal hikayenin sahibi Rana Denizer verdiği bir röportajda anneannesini ve annesini anlattı. Ben izlediklerinizi anneannemin her cuma kurduğu şabat sofralarında öğrendim diyen Denizer, ailesi hakkında şunları söyledi:

"Matilda, bizimle yaşadığı süre içinde her cuma sofra kurar, rakı balık yapar, bana da fincanda bir parmak rakı verirdi. Uzun uzun sohbet ederdik. Ailenin geçmiş hikâyesiyle ilgili ipuçlarını hep o sofrada öğrendim.

Çekirdek aileyi temsil eden bütün karakterler vardılar, yaşadılar. Ancak onların da gerçek hayat yolculuklarına bazı dokunuşlar, değişiklikler yaptık ki anlatımızı daha da güçlendirebilelim. Temel isteğim ve amacım bu çekirdek ailenin yolculuğunu anlatmak dolayısıyla diğer her şeyin kurgusal olmasına, gerçekten olabildiğince uzaklaşmasına, kimseyi parmakla göstermemesine ve sadece fon olarak kalmasına dikkat ettik. Matilda, İsmet ve Aysel uzun yıllar boyunca Maksim’de çalıştı. Serbest Giriş Kartı’na sahip bir çocuk olarak ben de kuliste büyüdüm diyebilirim. Ama anlatımın temeli hiçbir durumda Maksim olmadı…  Bazı çocukların annesi babası fabrikaya gider çalışmaya, benimkiler bir ‘gazino’ya gidiyordu. Maksim’i anlatmak başka bir yolculuk, ben o yolculuğa çıkmak istemedim."

Dizide Barış Arduç'un hayat verdiği babası Fıstık İsmet'i de şöyle anlatıyor Denizer:

"Babam çok yakışıklı ancak bir o kadar da ufak tefek bir adamdı. Hakkında yapılan en büyük şaka, -ben dâhil aynı şakayı yapardık- ‘Senden olsa olsa fındık olur’ şakasıydı. Bugün dahi Asmalı Mescit’e gidin, Fıstık diye sorun, hakkında çeşitli anekdotlar dinlersiniz."

DENİZER AÇIKLADI: YENİ SEZON GELECEK Mİ?

Rana Denizer, röportaj sırasında sorulan Kulüp'ün yeni sezonu gelecek mi sorusuna da şöyle bir açıklama yaptı:

"Netflix, projeleriyle ilgili her türlü bilgiyi kendi açıklamayı tercih eden bir kurum. Bu soruya Ranini (Denizer'in blog yazarlığındaki takma adı) bile cevap veremez."

Böylece final yapmasının ardından bitti gözüyle bakılan Kulüp için bir yeşil ışık yakılmış oldu. Ekip olarak buna hazır olduklarının sinyalini veren Denizer, Netflix'in yeni sezon kararı alması halinde dizinin devam edebileceği fikrini doğurmuş oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal