Uluslararası Göç Filmleri Festivali Bu Yıl Çevrim İçi Düzenleniyor

2011 yılından bu yana maruz kaldıkları insanlık dışı koşullar sebebiyle doğduğu toprakları terk etmek zorunda kalan milyonlarca göçmene kucak açan Türkiye’nin evsahipliğinde düzenlenen Uluslararası Göç Filmleri Festivali bu yıl coronavirüs tedbirleri kapsamında online gerçekleşecek.

18.05.2020-16:53 - (Son Güncelleme: 18.05.2020-16:52) Uluslararası Göç Filmleri Festivali Bu Yıl Çevrim İçi Düzenleniyor
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Uluslararası Göç Filmleri Festivali bu yıl coronavirüs tedbirleri kapsamında online gerçekleşecek.

4-21 Haziran tarihleri arasında milyonlarca göçmene kucak açan Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenecek festivale, Kültür ve Turizm Bakanlığı da katkı sağlıyor.

Zengin bir içerik ve son teknolojik imkânlarla izleyicilerin karşısında olacak dünyanın en geniş katılımlı ve kapsamlı tematik film festivalinde göç ve medeniyet temalı 50’den fazla filmin gösterilecek.

Yerli ve yabancı yüzlerce sinemacı, sivil toplum kuruluşlarından katılımcılar, basın mensubu ve akademisyenleri ağırlayacak olan ve insanlığın gündeminden hiç düşmeyen göç olgusuna ayna tutmayı hedefleyen festivalde ünlü isimler tecrübelerini paylaşacaklar.

Atölyeler ve panellerin de düzenleneceği festivalde insanlığın ortak kaderi göç olgusunun medeniyete kattıkları da ele alınacak.

Herkesin ziyaret edebileceği özel içerikli yeni nesil sergilerin de hazırlandığı, göç konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen festivalde profesyonellerden oluşan jüri, en iyi film ve senaryoları belirlemek için toplanacak.

Uluslararası Uzun Metraj ve Uluslararası Kısa Metraj olmak üzere iki kategoride olacak yarışmada; ‘En İyi Uzun Metraj Film’ 15 bin Avro, En İyi Kısa Metraj Film’ ile ‘İlham Verici Senaryo’ 5 bin Avro para ödülünün sahibi olacak.

Festival kapsamında düzenlenen Youtube üzerinden canlı olarak yayınlanacak.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal