Türkiye'de Güvenli Turizm İçin Antalya'da Buluştular

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın "Yeniden Keşfet" tanıtım etkinliği bugün başladı. Etkinliğe katılan 50 büyükelçi ile yabancı gazeteciler, havalimanı ve otellerdeki tedbirleri inceledi.

19.06.2020-16:20 - (Son Güncelleme: 19.06.2020-16:19) Türkiye'de Güvenli Turizm İçin Antalya'da Buluştular

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ülkemizdeki turizmi yeniden canlandırmak amacıyla başlattığı 'Yeniden Keşfet' adlı tanıtım etkinliğinde Türkiye'de görev yapan 50 büyükelçi ile çok sayıda yabancı gazeteci, coronavirüse karşı uçaklardaki ve Antalya Havalimanı'ndaki tedbirleri inceledi.

Avrupa'da güvenli turizm belgelendirme sistemini hayata geçiren ilk ülke olan Türkiye'nin tanıtım görsellerini izleyen konuklara sunum yapan Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol, amaçlarının virüsten uzak şekilde yolculara hizmet vermek olduğunu söyledi.

“Yeniden Keşfet" sloganıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan projenin çok yerinde bir karar olduğunu söyleyen Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol,  etkinlikle kafasında soru işareti olan ziyaretçilerin bu sorunlarının giderileceğini belirtti.

Ülkemize yapılacak seyahatlerde gerekli tedbirlerin alındığını belirten Varol, şu ifadeleri konuştu:

"Sosyal mesafenin korunması, maske kullanımı ve düzenli olarak dezenfektanlarla ellerimizi temizlemek bizim üç temel olmazsa olmazımız. Bunların yanında havalandırma sisteminde de değişiklik yaptık. Tüm klima santralleri maksimum taze hava sirkülasyonu sağlamak üzere çalıştırılmaktadır. Temas noktalarında hijyen standartlarının sağlanması için hijyen ekibi oluşturuldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katılacağı ekinlik yarın da devam edecek.

Türkiye'nin sunacağı güvenli turizm hizmetini Kundu Turizm Merkezi'ndeki Lara Barut Otel’de tecrübe eden konuklar yarın da otellerden sahillere ve havuzlara kadar her aşamayı deneyimleyecek.

Program, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün Aspendos Antik Tiyatrosu'nda vereceği özel konserle sonlanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal