TÜGVA Genç Sinemacılar Yetiştiriyor

Üniversiteli gençlerin sinema alanındaki teorik bilgilerini sahada pratiğe dökebilecekleri TÜGVA Gençlik Sinema Okulu eğitimleri toplam 120 saat sürecek.

30.05.2020-10:13 - (Son Güncelleme: 30.05.2020-10:12) TÜGVA Genç Sinemacılar Yetiştiriyor
TÜGVA Gençlik Sinema Okulu, üniversiteli gençlerin sinema alanındaki teorik bilgilerini sahada pratiğe dökebilecekleri bir eğitim veriyor.

Toplam 120 saat sürecek eğitimler coronavirüs pandemisi nedeniyle çevrim içi olarak gerçekleşecek. Salgın sonrası ise eğitimler fiziki ortama taşınacak.

Üçer aylık 2 dönemden oluşan Gençlik Sinema Okulu'ndaki eğitimlerde, ilk üç aylık periyotta temel sinema eğitimi verilirken 2. üç aylık periyotta ise öğrencilerin seçeceği veya eğitmenlerin yönlendireceği uzmanlık alanına göre özel eğitimlere geçiliyor.

Haftanın 2 günü, günde altışar saat sürecek eğitim kapsamındaki film okumaları ve ustalık sınıfları haftalık planlanan 12 saat temel eğitimin dışında olacak.

Eğitim sonunda öğrenciler, toplamda 7 adet kısa film veya belgesel çekmiş olacak.

Gençlik Sinema Okulu eğitimleri öğrencilerin çektikleri filmlerin gösterileceği bir gala gecesi ile son bulacak.

TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu Sinema Okulu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"TÜGVA olarak gençlerin yeni bilgi, beceri ve tutumlar geliştirmesine olanak tanıyan öğrenme fırsatları sağlayacak aklı selim sahibi bir gençlik arzusu ile çalışıyoruz. Yani ilimde, sanatta, fende, teknikte, tefekkür ile en ileride ben buradayım diyecek bir gençlikten bahsediyoruz. Bu yüzden vakfımızda gençleri sadece bir alanda değil yeteneklerine ve istidatlarına göre her alanda kendilerini keşfederken bulabilirsiniz. Bizler proje ve faaliyetlerimiz ile gençleri kendi başarı hikayelerini yazmaya teşvik ediyor ve daha iyi geleceğe sahip olmaları için destekliyoruz. Şu ana kadar spordan sanata; kültürden teknolojiye her alanda hem ülkemizde hem de dünya da başarılarıyla bizleri temsil eden kardeşlerimiz var. Bu başarılar bizlerin gayretini ve şevkini arttırıyor. Her alanda gençlerimize fayda sağlamaya çalışıyor, değişen ve dönüşen dünyada dinamikleri bizler yönlendirmek istiyoruz. Bu değişimin ve dönüşümün bir parçası olarak biz, insanları anladığımızda sanatın doğru bir şekilde etki bırakacağına inanıyoruz. Bu yüzden bu alanın gerçekten hakkını verecek, Belli bir sorumluluk dairesinde yaklaşarak sanat icra edecek iyilik odaklı ve toplum yararına etki uyandırma hayallerini taşıyan, ilkelerimiz çizgisinde bu sanatın içinde var olmayı kendine misyon edinmiş gençlerle birlikte yola çıkmak istiyoruz"
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal