Thor Ne Anlama Gelir? Thor Kelimesi Neden Yağmur Yağdığında Kullanılır?

Özellikle sosyal medyada yağmur yağdığı günlerde sık sık kullanılan thor kelimesi ne anlama gelir? Thor kelimesinin sadece yağmur yağdığında gündeme gelmesinin sebebi ne?

13.01.2021-09:05 - (Son Güncelleme: 13.01.2021-09:05) Thor Ne Anlama Gelir? Thor Kelimesi Neden Yağmur Yağdığında Kullanılır?

Sağanak yağmurların ardından sosyal medyada "Thor geldi, Thor burada mı? Thor gökyüzünden indi" gibi tepkilerin ortaya çıkmasının sebebi Thor'un, İskandinav Mitolojisi'nde yıldırım ve gök gürültüsü tanrısı olmasıdır.  İskandinav mitolojisinde en güçlü tanrılardan biridir. Gücünü de her şeyin babası olan Odin tarafından ona verilen Mjöllnir (yağmuru yağdırıp, fırtınaları kontrol ettiği çekiç) ve Megingjord (sihirli kemer) nesnelerinden almaktadır.

YAĞMURLU HAVALARDA THOR'UN SIK KULLANILMASI

Yağmur yağması, şimşek çakması ve gökgürültüsü gibi hava olaylarının yaşanmasıyla kişilerin Thor'a göndermede bulunma sebebi Thor'un İskandinav mitolojisinde yağmur ve gökgürültüsü tanrısı olmasıdır.

THOR'UN HAYATI

Bilinen diğer adları Donar, Donner, Thunraz, Thunor olan Thor, Odin ve Frigg'in oğludur. Odin'den sonra gelen en önemli tanrı olarak kabul edilir. Altın saçlı tanrıça Sif ile evlidir. Thor'un Tanngnjostr ve Tanngrisnir adında iki keçisi vardır. 


İsveçli ressam Marten Eskil Wilge'in 1872'de Thor'u resmettiği eser

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal