The Old Guard Filminde Charlize Theron'un Baklava Paylaşımı

Netflix filmi “The Old Guard” filminde Charlize Theron'un, baklava yemesi ve Gaziantep baklavasına övgüler yağdırması kentteki baklavacıları sevindirdi.

13.07.2020-15:38 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-15:35) The Old Guard Filminde Charlize Theron'un Baklava Paylaşımı

Başrolünde Charlize Theron’ın yer aldığı yeni Netflix filmi “The Old Guard” filminde Theron'un, Gaziantep baklavasına övgüler yağdırması kentteki baklavacıları mutlu etti.

Birkaç gün önce sinemaseverlerle buluşan Gina Prince'in yönettiği filmi "Afiyet olsun!" ifadeleriyle sosyal medya hesabından paylaşan Netflix Türkiye, Charlize Theron'u Twitter'dan etiketledi.

The Old Guard filminde Charlize Theron'un canlandırdığı Andy karakterinin baklava yemesi sahnesi yer aldı.

Paylaşımın ardından yılında "En İyi Kadın Oyuncu" dalında Oscar ödülüne layık görülen Charlize Theron "Şimdiye kadar yediğim en iyi tat. En iyisinin Gaziantep'te olduğunu duydum." anlamına gelen "Best thing I've ever tasted. Heard they have the best at Gaziantep…" ifadeleriyle yanıt verdi.

BAKLAVA USTALARI MEMNUN

Filmdeki sahnede ise kendisine uzatılan yiyeceğin koklayarak baklava olduğunu anlayan Theron, daha sonra iddia sonucu tadına baktığı baklavanın Türkiye'nin Doğusundan olduğunu tahmin ederek iddiayı kazanıyor.

Kentteki baklava ustalarından Ufuk Sağluge, film ve paylaşımla ilgili, "Gaziantepli ustaların hemen hepsi işini aşk ve sevgiyle yapıyor. Bizim hedefimiz baklavamızı her zaman en üst seviyeye çıkarmak. Filmde geçen kareyle gururumuz okşadı. Tüm film ekibini Gaziantep'e baklava yemeye bekliyoruz." diye konuştu.

Baklavacı Levent Aktaş ise Antep baklavasının Avrupa Birliği (AB) tarafından da tescil edilen ilk Türk ürünü olduğunu anımsatarak, "Gaziantep baklavasının artık bir dünya markası olduğu tescillendi. Kentimizi, bölgemizi ve ülkemizi leziz baklavalarımızla tanıtıyorduk. Artık işimiz daha kolay olacak." ifadelerini kullandı.

FATMA ŞAHİN'DEN CHARLIZE THERON'A "BAKLAVA DAVETİ"

Vizyona giren "The Old Guard" filmdeki sahneden çok etkilendiğini belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Hollywood yıldızı oyuncu Charlize Theron'u kente davet etti.

Geçen yıl "Oscar Ödülleri" olarak da bilinen ve sinema dünyasının en prestijli ödülü olan "Akademi Ödülleri" töreni kapsamında düzenlenen yemeğin menüsünde baklava ikramı gerçekleştirdiklerini hatırlatan Şahin sözlerine şöyle devam etti:

"Filmdeki sahneyi izleyince Antep baklavasının tadı bir dilimle belli olmaz diye düşündük ve kendisine baklava gönderip buraya davet etme kararı aldık. Davetimizi sosyal medya hesaplarımızdan da gerçekleştirdik. Kendisine resmi davette de bulunacağız. Theron'u gastronomi ve lezzet başkenti olan Gaziantep'te ağırlamaktan ziyadesiyle mutlu olacağız."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal