Sümela Manastırı’ndaki Restorasyon Devam Ediyor

Sümela Manastırı’ndaki restorasyon çalışmaları 5 uzman restoratör 24 endüstriyel dağcı ekibiyle birlikte hız kesmeden devam ediyor.

16.05.2020-17:50 - (Son Güncelleme: 16.05.2020-17:49) Sümela Manastırı’ndaki Restorasyon Devam Ediyor
22 Eylül 2015 tarihinde restorasyon çalışmaları nedeniyle ziyarete kapatılan Türkiye'nin önemli tarihi ve turistik mekanlarından Sümela Manastırı’nda çalışmalar devam ediyor.

Trabzon’un Maçka ilçesi Altındere Vadisinde bulunan Sümela Manastırı’nda bir bölümü 25 Mayıs 2019’da ziyarete açılmıştı.

Yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi gören manastırın restorasyon çalışmalarında 5 uzman restoratör 24 endüstriyel dağcı ekibiyle birlikte toplam 29 kişi yer alıyor.

Sümela Manastırı'nın gizli kahramanları dağcılar 5 yıldır süren restorasyon çalışmalarında metrelerce yükselikten çelik ip yardımıyla risk oluşturan kayaları temizliyor ve büyük boyutlardaki kaya parçalarının stabilazasyonunun sağlanması ve sabitlenmesi gerçekleştiriyor.

Manastırdaki yapıların zarar görmemesi için koruyucu iskeleler kurulurken 24 kişilik endüstriyel dağcı ekibi bu zorlu görevi hava şartlarına rağmen sürdürüyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal