Safranbolu’da Tarihi Tüneller Turizme Kazandırılacak

"Dünyanın en iyi korunan 20 kenti" arasında gösterilen Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yer alan 4 asırlık tünellerin turizme kazandırılması hedefleniyor.

04.06.2020-12:14 - (Son Güncelleme: 04.06.2020-12:13) Safranbolu’da Tarihi Tüneller Turizme Kazandırılacak

Geleneksel evleri ve Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme ve köprüleriyle yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olan Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Karabük'ün Safranbolu ilçesinin altında yer alan 4 asırlık tüneller turizme kazandırılacak.

Akçasu Deresi’nin üzerine kemerlerle kurulan, kirli suyun ilçeden uzaklaştırılması için yapılan 378 metre uzunluğundaki tünellerin 180 metresi yerli ve yabancı ziyaretçiler için açılacak.

Demirciler ve Bakırcılar Çarşıları ile Cinci Hanı ile İzzet Mehmet Paşa Camii’nin altından geçen tünellerle ilgili konuşan Safranbolu Kültür Turizm Vakfı Başkanı Şefik Yılmaz Dizdar, “Safranbolu’nun tarihi çarşısı içinde çok önemli bir atık su menfezi var. Bu Cinci Han Hamamı değimiz yerden başlıyor, İzzet Mehmet Paşa Camii’nin altından geçerek, Tabakhane Deresi’ne akıyor. Buraya gelen turistler, hatta belki Safranboluluların bir kısmı bu eserin farkında bile değil. Safranbolu’nun altında da muazzam bir gezi alanı var” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal