Sinop’ta Tarihi Bir Tünel Ortaya Çıktı

Sinop'ta, yüksekliği 2,5 metre, genişliği ise yarım metre olan ve Kral Mitridat'ın mezarına çıktığı tahmin edilen bir tünel ortaya çıktı.

08.05.2020-11:42 - (Son Güncelleme: 08.05.2020-11:42) Sinop’ta Tarihi Bir Tünel Ortaya Çıktı
Yer altı zenginliğiylE öne çıkan Sinop, Ada Mahallesi’nde, içerisinde Kral Mitridat’ın mezarı ile 'Yedi Kuyular' adlı mağaranın olduğuna inanılan 3 bin yıllık tüneller yer alıyor.

Eski çağlarda savaşlardan korunmak amacıyla inşa edildiği bilinen ve yüksekliği yaklaşık 2,5 metre, genişliği ise yarım metre olan tünellerin 10 kilometre uzunluğunda ve çok sayıda çıkışı olduğu tahmin ediliyor.

Kentte, 3 bin yıllık tünellerle bağlantılı olduğu değerlendirilen yeni bir tünel daha bulundu. Bazı noktalarında tahribatlar olan tünel, şehir merkezine doğru ilerliyor.

Sahil kısmında başlayan tünelin, Balatlar Kilisesi ve oradan da diğer tünellere bağlandığı değerlendiriliyor. Kentin yer altında farklı yönlere giden tünellerin keşfedilerek, turizme kazandırılması isteniyor.

KRAL MİTRİDAT KİMDİR?

Kral Midridat, Pontus kralı olarak Anadolu'da M.Ö. 120-M.Ö. 63 yıllarında hüküm sürdü. Roma Cumhuriyeti'ne karşı en başarılı ve zeki düşmanı sayıldı. Küçük yaşta öz annesinin kendisini zehirlemek istemesinden dolayı çeşitli zehirler geliştirdi.

Midridat, tarihte ilk biyolojik silahları kullanan kişi. Düşmanlarının yemeklerine kendi yaptığı zehirleri katarak ölmelerini sağladığı biliniyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal