Boğazköy Müzesi'ne Sanal Gezi

Coronavirüs salgını nedeniyle bir çok müze kapılarını kapattı fakat bazı müzeler dijital ortamda sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor. Çorum'daki Boğazköy Müzesi de bunlardan biri.

01.05.2020-13:09 - (Son Güncelleme: 01.05.2020-13:09) Boğazköy Müzesi'ne Sanal Gezi
Çorum’un güneybatısındaki Boğazkale ilçe merkezinde yer alan Boğazköy Müzesi şu sıralar coronavirüs tedbirleri kapsamında ziyarete kapalı.

12 Eylül 1966 yılında açılan müzeyi dijital olarak ziyaret edebiliyoruz.

Hitit başkenti Hattuşa kazılarında açığa çıkartılan eserler sergilendiği müzede Kalkolitik, Eski Tunç Çağı ve Asur Ticaret Kolonileri Çağı eserleri ile başlayan teşhir düzeni kronolojik olarak Frig, Galat, Roma Dönemi ile devam etmekte ve Doğu Roma dönemi ile son bulmaktadır.

Hattuşa örenyeri ve Büyük Mabedin maketinin de yer aldığı müzede, Hititlerin devlet ve toplumsal yapısı zengin görsellere sahip panolar ve eserlerle anlatılıyor.

Hitit dönemine ait sfenks, hiyeroglif yazıtlı kitabeler ile Roma ve Doğu Roma dönemlerine ait mil taşları ve mezar taşlarının da sergilendiği müzeyi sanal olarak ziyaret etmek için https://sanalmuze.gov.tr/muzeler/CORUM_BOGAZKOY_MUZESI/ linkine tıklamanız yeterli.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal