Aziz Nesin Kimdir?

Aziz Nesin kimdir kısaca, Aziz Nesin biyografi, Aziz Nesin eserleri, Aziz Nesin edebi kişiliği, Aziz Nesin kitaplar, Aziz Nesin nasıl öldü konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

21.05.2018-17:45 - (Son Güncelleme: 21.05.2018-17:31) Aziz Nesin Kimdir?

Aziz Nesin kimdir kısaca, Aziz Nesin biyografi, Aziz Nesin eserleri, Aziz Nesin edebi kişiliği, Aziz Nesin kitaplar, Aziz Nesin nasıl öldü detaylar haberimizde...

AZİZ NESİN KİMDİR KISACA

Aziz Nesin, 20 Aralık 1915'te İstanbul Heybeliada'da dünyaya geldi. Aziz Nesin'in babası Abdülaziz Bey Giresun'un Ocaktaşı köyünden İstanbul'a geldi ve bahçıvanlık yaparak geçimini sağladı.

AZİZ NESİN BİYOGRAFİ

Aziz Nesin, 1924'te 'Kanuni Sultan Süleyman İptidai Mektebi'nin 3. sınıfına girdi. İki yıl Darüşşafaka Lisesi'nde okudu ardından 1935 yılında Kuleli Askeri Lisesi'ni, 1937 yılında Harp Okulu'ndan mezun olup teğmen oldu.

1939 yılında da Askeri Fen Okulu'nda öğrenimini tamamladı.

Aziz Nesin, teğmen olduktan sonra asteğmen olarak orduya katıldı. II. Dünya Savaşı sırasında 2 yıl görev yaptı. 1942'de Erzurum Müstahkem Mevkii İstihkam Taburu Bölük Komutanlığı'na katıldı ancak asaldırı sonucu yaralandı. 1944'te açılmış olan ilk tank kursuna katıldı.

Aziz Nesin, iki kere evlendi. Aziz Nesin'in ilk evliliği olan Vedia Nesin'den 2 çocuğu, Meral Çelen ile olan evliliğinden de 2 çoğucu dünyaya geldi. Aziz Nesin toplam 4 çocuk sahibi olmuştur.

AZİZ NESİN NASIL ÖLDÜ?

Aziz Nesin, 5 Temmzu gecesi imza günü ve söyleşi için gittiği Alaçatı'da sabaha karşı geçirdiği kalp krizi sonucunda hayata veda etti.

Çeşme Cumhuriyet Savcısı otopsi talet etti bunun üzerine Aziz Nesin otopsi yapılmak için İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'ne gönderildi.

Aziz Nesin'in vasiyetinde yer alan isteğine göre tören yapılmadan ve yeri belli olmayacak şekilde Nesin Vakfı'nın bahçesine defnedildi.

Son Dakika Kültür - Sanat Haberleri  için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal