2020'nin Kelimesi Belli Oldu

Dünyaca ünlü İngilizce sözlük Collins Dictionary, 'tecrit' anlamındaki 'lockdown' kelimesini 2020'nin kelimesi olarak seçtiğini bildirdi.

12.11.2020-11:00 - (Son Güncelleme: 12.11.2020-10:08) 2020'nin Kelimesi Belli Oldu
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgın süreci kullanılan kelimelere de etki etti. Her yıl, yılın kelimesini seçen Dünyaca ünlü İngilizce sözlük Collins Dictionary, 2020 yılının kelimesini tecrit olarak açıkladı.

Collins, milyarlarca insanın paylaşımlarını incelediklerini ifade ederken sözlükbilimciler, tecrit kelimesinin kullanımının geçtiğimiz yıl sadece 4 bin iken, 2020 yılında 250 binden fazla 'tecrit' kelimesinin kullanıldığını belirtildi.

İlk 10 kelimenin 6'sı koronavirüs ile ilgili

NTV'nin haberine göre; en çok kullanılan on kelime arasında diğer pandemi bağlantılı kelimeler ise; Ücretsiz izin anlamına gelen furlough, sağlık alanında kilit işçi anlamına gelen key worker, kendini tecrit etme anlamına gelen self-isolate, sosyal mesafe anlamına gelen social distancing ve koronavirüs oldu.

Tecrit kelimesi ise Collins’e göre, 'seyahat, sosyal etkileşim ve kamusal alanlara erişimde katı kısıtlamaların uygulanması' olarak tanımlanmaktadır.

Collins'e göre, George Floyd'un ABD'deki ölümünün ardından Black Lives Matter hareketi için kullanılan 'BLM' kısaltmasının kullanımında yüzde 581 artış görüldü.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal