2019 Kandil Günleri Ne Zaman?

2019 Kandil günleri ne zaman? Kandil gününün önemi nedir? Miraç Kandili ne zaman?

25.03.2019-13:21 - (Son Güncelleme: 27.08.2021-17:16) 2019 Kandil Günleri Ne Zaman?

2019 yılında dini kandiller ne zaman? Yılın ikinci kandili yani Miraç Kandili hangi güne denk geliyor? 2019 yılının gelmesi ile birlikte merak edilen soru 2019 yılı içerisinde kutlanacak olan kandiller oldu. Diyanet 2019 yılı dini günler takvimini geçtiğimiz günlerde yayınladı. Buna göre 2019 yılının ikinci kandili Miraç Kandili olacak. Miraç kandili de 2 Nisan gününün cuma akşamında idrak edilecek. 

Peki, bu sene Regaib Kandili hangi tarihte idrak edilecek, Ramazan ve Kurban Bayramı ne zaman kutlanacak? Diyanet dini günler 2019 takvimi işte şu şekilde;

2019 KANDİL GÜNLERİ NE ZAMAN?

7 Mart 2019 Perşembe günü Regaib Kandili.

2 Nisan 2019 Cuma günü Miraç Kandili.

19 Nisan 2019 Pazartesi günü Berat Kandili.

8 Kasım 2019 Pazartesi Mevlid Kandili.

8 Mart 2019 Pazartesi günü Üç Ayların başlangıcıdır.

MİRAÇ KANDİLİ NE ZAMAN?

Hicri takvimde akşam ezanından sonra yeni gün başlar. Yani Recebin 26. gününün akşam ezanından itibaren 27. gün girmiş oluyor.

KANDİL GÜNÜNÜN ÖNEMİ NEDİR?

İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük peygamber, bizim Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) 571 tarihinde Kameri aylardan Rebiü'l-evvel ayının 12. gecesi dünyaya gelmiştir. Bu mübarek geceye de 'Mevlid Kandili' denilmektedir.

O'nun doğmuş olduğu çağ içerisinde dünyanın dört bir yanında cehalet, zulüm ve ahlâksızlık almış yürümüş, Allah inancı insanlarda unutulmuş, insanlık korkunç ve karanlık bir durum halini almış, dünya yaşanmaz bir hale gelmişti.

Sevgili Peygamberimizin tebliğ etmiş olduğu İslâm dini ile birlikte dünya aydınlandı, tek Allah inancı ile kalpler nurlandı. Eşitlik, adalet ve kardeşlik tekrardan geldi. O'na inanan toplumlar gerçek huzura erdi. O'nun doğmuş olduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir zamanın başlangıcıdır.

Peygamberimizin doğum yıldönümlerinde okunan mevlidleri büyük bir saygı ile dinlemek, O'nun mübarek ruhuna salât ve selâm okumak hiç şüphesiz ki büyük milletimizin Sevgili Peygamberimize duymuş olduğu engin sevgi ve bağlılığının bir ifade ediliş şeklidir.

Bununla birlikte, O'nun ahlâk ve fazilet dolu hayatını öğrenmek ve kendimize örnek almak başta gelen görevlerimizden birisi olarak kabul edilir. Asıl o zaman O'nun sevgisini ve hoşnutluğunu biz insanlar olarak elde etmiş oluruz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal