2 Bin Yıllık Yer Altı Şehri Keşfedildi!

2 bin senelik olduğu bilinen yer altı şehri keşfedildi. Kayseri'de keşfedilen yer altı şehri bin 300 metre uzunluğa ve 26 giriş noktasına sahip.

02.10.2020-13:37 - (Son Güncelleme: 02.10.2020-13:35) 2 Bin Yıllık Yer Altı Şehri Keşfedildi!

Geçtiğimiz sene Kayseri Melikgazi'de tespit edilen, 26 giriş noktasına ve 1300 metre uzunluğa sahip olan yer altı şehrinin turizme kazandırılması isteniyor. Bunun için de önümüzdeki günlerde çalışma başlatılması bekleniyor.

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı Kayseri Temsilcisi Prof. Dr. Osman Özsoy ve beraberindeki heyet, daha önce sık sık yer altı şehrinin bulunduğu Melikgazi ilçesi Büyükbürüngüz Mahallesi'nde geçen yıl araştırmalarda bulundu. Yapılan araştırmanın ardından keşfedilen yer altı şehri 1300 metre uzunluğa ve 26 farklı giriş noktasına sahip.

2 BİN SENELİK TARİH

Temizlik ve aydınlatma çalışmalarının başladığı yer altı şehrinin 2 bin yıllık geçmişi olduğu belirtildi. Tarihi yer altı şehrinin turizme kazandırılması için yakın zamanda çalışmalara başlanması bekleniyor.

'EN UZUN YER ALTI ŞEHRİ'

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Büyükbürüngüz Mahallesi’ni Ağırnas, Turan, Gesi ve birçok mahalleye bağlayan geçitlerin bulunduğu yer altı şehrini turizme kazandırmak için çalışma yapacaklarını ifade ederek, 'Büyükbürüngüz'de bulunan yer altı şehri önemli bir keşif. En uzun yer altı şehri niteliğini taşıyor. Buradaki tespit ve çalışmalarım devam ediyor.' dedi.

Büyükkılıç, 'Koramaz Vadisi ile aynı anda ilerliyor, çünkü birbirlerine çok yakın bölgedeler. Tespit ettiğimiz yer altı şehrinden mahalleler arası bir geçiş söz konusu. Talas ilçesine kadar yer altı şehrinin uzandığı şeklinde ifadeler var ama bunun araştırmasını yapıyoruz. Bölgeyi bir bütün olarak düşünüyor, çalışmalarımızı buna göre sürdürüyoruz. En kısa zamanda turizme kazandıracağız' şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal