Kripto paralar neden yükseliyor? Bitcoin için kritik tahmin: 100.000 dolara yükselecek!

Kripto para piyasasında yukarı yönlü hareketlenmeler sürüyor. Geçtiğimiz gün kritik seviye olan 40 bin doların üzerinde seyreden Bitcoin yükseliş kaydederek 42, bin 400 dolar seviyesine geldi. Öte yandan Apple kurucularından Steve Wozniak kripto paralara ilginin çok yüksek olduğunu belirterek Bitcoin'in 100.000 dolara yükseleceği tahmininde bulundu.

22.03.2022-12:26 - (Son Güncelleme: 22.03.2022-12:26) Kripto paralar neden yükseliyor? Bitcoin için kritik tahmin: 100.000 dolara yükselecek!

Kripto para piyasaları hareketliliğini sürdürüyor. Rusya-Ukrayna savaşında oluşan etkilerden ötürü grafiklerde çokça hareketlenme yaşandı. En son ABD Merkez Bankası'nın faiz kararından gelecek gelişme yatırımcıları meraklandırıyordu. Fed beklenileni yaparak politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 0.25-0.50 aralığına getirdi. Fed’in faiz kararıyla birlikte çarşamba günü Bitcoin yüzde 4’ün üzerinde değer kazandı.

25 baz puanlık bir faiz artışı piyasalarda zaten fiyatlanırken, yatırımcılar bu yıl içerisinde yapılacak faiz artışlarının Bitcoin’e zarar vermeyeceğini düşünüyor. Fed’in açıklamalarının ardından kripto para piyasası rahat bir nefes almış oldu.

Piyasalarda son durum

Geçtiğimiz gün 40 bin dolar civarında hareket eden Bitcoin, bugün ise 41 bin 884 dolardan işlem görüyor.

ABD borsalarında teknoloji hisselerinin yer aldığı Nasdaq endeksi ile Bitcoin arasındaki pozitif korelasyon yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Nasdaq endeksindeki primli seyir geçtiğimiz gün Bitcoin’deki yükseliş hareketini destekledi.

Bitcoin’in sonrasında en yüksek hacimli ikinci dijital varlık olan Ethereum ise geçtiğimiz gün 2 bin 984 dolara kadar yükseliş gerçekleştirdi ve günü yüzde 4’ün üzerinde değer kazancıyla tamamlamıştı. Ethereum bugün 2 bin 925 dolardan işlem görmekte.


Kripto paralar neden yükselişte?

Rusya ile Ukrayna arasında gerçekleşen olumlu  yaklaşımlar sonucunda kripto para piyasasının yükselmesinde önemli rol oynamakta. Yapılan ikili müzakerelerden somut bir sonuç açıklanmasada Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin durma noktasına gelmesi dünya tarafından risk durumunun azalması gözüyle bakıldı. Bu bağlamda kripto paralar ani bir yükseliş gerçekleştirdi.

Diğer taraftan savaşın etkileri emtia ve enerji fiyatlarının sert yükselmesine sebep olmuştu. Bu durum küresel çapta enflasyonu artırırken, ABD’de tüketici fiyatları 40 yılın zirvesindeki yerinde saydı. Fed’in artan enflasyonist eğilim karşısında politika faizini 50 baz puan değil de 25 baz puan yükseltmesi kripto paralardaki yükselişe destek oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal