Bitcoin'i kim çıkardı, kimin? Bitcoin'i tasarlayan Satoshi Nakamoto kimdir, kaç yaşında, nereli?

Dünyanın en çok bilinen kripto para birimi olan Bitcoin’i yaratan kişi olan Satoshi Nakamoto’nun hayatı bir çok insanın merak konusu oldu. Peki Bitcoin'i kim çıkardı, kimin? Bitcoin'i tasarlayan Satoshi Nakamoto kimdir, kaç yaşında, nereli? Satoshi Nakamoto hakkında merak edilenler haberimizde...

12.03.2022-22:02 - (Son Güncelleme: 12.03.2022-22:03) Bitcoin'i kim çıkardı, kimin? Bitcoin'i tasarlayan Satoshi Nakamoto kimdir, kaç yaşında, nereli?

Son yıllarda dünyanın bir parçası haline gelen kripto para sektörünün belkide ilk para birimi olan Bitcoin, günümüzdeki en değerli kripto para birimlerinden birisi olmaya devam ediyor. Bu nedenle de Bitcoin’in yaratıcısı olan Satoshi Nakamoto’nun hayatı yatırımcılar başta olmak üzere bir çok insanın merak ettiği konular arasında yer almaya başladı. Satoshi Nakamoto’nun hayatını öğrenmek isteyen insanlar arama motorlarını meşgul ediyor.

Bitcoin'i tasarlayan Satoshi Nakamoto kimdir, kaç yaşında, nereli?

Satoshi Nakamoto 5 Nisan 1975 tarihinde Japonya’da dünyaya geldi. Aralık 2010 tarihine kadar Bitcoin para birimini geliştirmeye devam etti. Bazı iddialara göre kim olduğu tam olarak bilinmeyen Satoshi Nakamoto, Amerika’da hayatına devam ediyor. 37 yaşında olduğu öne sürülen Nakamoto’nun İngilizce dilini oldukça iyi kullanması sebebiyle günümüzde oldukça tanınan Elon Musk, Hal Finney, Paul Le Roux, Nick Szabo gibi isimlerden birisi olabileceği de bir çok insanın iddiaları arasında bulunuyor.

Satoshi Nakamoto

Piyasada yaklaşık 1 milyon adet olduğu iddia edilen Bitcoin’in yaratıcısı Nakamoto hakkında fazla bir bilgi bulunmamaktadır.

Bitcoin nasıl geliştirildi?

Bitcoin projesini 2007 yılında ilk olarak hayata geçiren Nakamoto, bu projesini Ekim 2008’de metzdowd.com sitesinde dile getirdi. Ocak 2009’da Bitcoin ağını hayata geçiren Nakamoto, yıllar sonra tüm dünyanın bileceği Bitcoin’i ‘’Bitcoin 0.1’’ adıyla yayınladı.

Bitcoin: A Peer to Peer Electronic Cash System adıyla yayınlanan bu sistem yaklaşık 3 ay sonrasında ‘’Bitcoin.org’’ sitesi haline getirildi. Satoshi Nakamoto’nin esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmasıyla birlikte Sirius kullanıcı adını kullanan Martti Malmi, Bitcoin projesini yönetmeye devam etti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal