Kur korumalı mevduat sistemi yeni değişiklikler neler? Kur korumalı mevduat sistemi değişti

Kur korumalı mevduat hesabında değişiklik mi yapıldı? Tarih sınırı kaldırıldı mı? Kur korumalı mevduat sisteminde yapılan değişikli hakkında merak edilenler.

22.03.2022-12:24 - (Son Güncelleme: 22.03.2022-12:24) Kur korumalı mevduat sistemi yeni değişiklikler neler? Kur korumalı mevduat sistemi değişti

Kur korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı, Türk Lirası birikimlerinizi kurdaki değişimlere karşı korumaktadır. Kur korumalı TL Vadeli Mevduat hesabı, hesap açılışı sırasında sunulan faiz oranı ile getiri sağlamakta olup, vade boyunca olası kur hareketlerine karı birikiminizi korumaktadır. 

Türk Vatandaşı olmayanlarda YUVAM hesabından yararlanabilecek mi?

1 Şubat 2022 tarihinde Resmi gazete de yayınlanan Tebliğe göre artık YUVAM hesabından türk vatandaşı olmayan yabancı uyruklu müşterilerde yararlanabilecekler. Daha öncesinde yurtdışına yerleşik vatandaşların yararlanabildiği YUVAM şimdi ise yurtdışı yerleşik kişiler olarak değiştirildi. 

O halde bir bakalım YUVAM hesabı nedir?

Yuvam hesabı, yurtdışında yaşayan vatandaşların tasarruflarını Turkiye'de değerlendirmesini teşvik etmeyi amaçlayan bir sistemdir. Bu sistem şimdi yurtdışında yaşayan kişilerde yararlanabilecekler.

YUVAM hesabı nasıl açılır? 

18 yaşını doldurmuş reşit olan Türk vatandaşları, yurt dışında oturma veya çalışma izinleri bulunduğu takdirde YUVAM hesabı acabilecekler. Yurtdışı vatandaşı olmamasına rağmen yurtdışında yerleşik ve Mavi Kartı bulunan kimselerde YUVAM hesabı açabilecekler. 

YUVAM hesabından alt ve üst sınır olmadan istediğiniz tutarda istediğiniz kadar hesap açabilirsiniz. 

Kur farkı nasıl hesaplanır? 

Kur farkı YUVAM hesabı açılırken Türk Lirasına dönüşümün gerçekleştirildiği tarihteki ''Dönüşüm Kuru'' ile vade bitimindeki ''Vade Sonu Kuru'' esas alınarak hesaplanmaktadır. İlave getiri, hesap sahiplerinin döviz cinsinden anaparasını korumayı amaçlayan ve vade türlerine göre Merkez Bankasınca Türk lirası olarak ödenecek ek tutardır. 

Vade süresi - İlave Getiri Oranı 

3 ay  için      %0 ilave getirisi 

6 ay için.      %1 ilave getirisi 

12 ay için    %1.5 ilave getirisi

24 için ise    %2 ilave getirisi vardır.

Kur koruma mevduat hesabı değişti

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal