İslam Memiş'ten altın almak isteyen genç çiftlere uyarı

Altın ve para piyasalarında uzman isimlerden biri olan İslam Memiş, altın almayı düşünen genç çiftlere altın değerinde tavsiyelerde bulundu.

22.03.2022-12:16 - (Son Güncelleme: 22.03.2022-12:16) İslam Memiş'ten altın almak isteyen genç çiftlere uyarı

Türkiye'de gerçekleştirilen düğün adetlerinde evlenecek olan gençlere nişan ve düğün gibi etkinliklerde takılan takılar hem adetleri yerine getirmek hem de gençlere destek amaçlı yapılıyor. Anadolu kültürünün vazgeçilmez bir etkinliği olan bu durum günümüzde az maliyetle altın alabilme araştırmalarını da beraberinde getiriyor.

İslam Memiş'ten altın almak isteyen genç çiftlere uyarı

Kış aylarının sona ermesi ve yaz mevsimin yaklaşmasıyla nişan, düğün ve kına gibi organizasyonlar da artacak düşüncesi artan altın fiyatları evlenecek olan gençleri düşündürmeye başladı. Çiftler takı ve altın parası konusunda birikimlerini nasıl yapacaklarına dair araştırma yaparken altın ve para piyasalarında uzman isimlerin başında gelen İslam Memiş, çiftlere altın değerini taşıyan uyarılarda bulundu.

Son günlerde nişan organizasyonlarının daha yoğun olduğunu belirten İslam Memiş, günümüzde nişan ve düğün takılarındaki maliyetler hakkında bilgiler verdi. Nişan sırasında geline tek taş yüzük, çift alyans ile birlikte kolye yada bilezik takıldığını söyleyen Memiş, bugün bu takıların en düşük maliyetlerinin 20 bin TL olduğunu ve düğünde takılan takıların maliyetlerini ise iki katından fazlaya çıkarak 50 bin TL'den fazla tuttuğunu anlattı. 

İslam Memiş'ten altın almak isteyen genç çiftlere uyarı

İslam Memiş'ten altın almak isteyen genç çiftlere uyarı

Düğün takıları hakkında çiftlere uyarılarda bulunan İslam Memiş, düğünün gram altının 900 TL'nin altına indiği, dönemlerde yapmalarını önerdi ve altının o dönemlerde son bir alım fırsatı sunabileceğini ifade etti. Ay sonuca böyle bir öngörüsünün olduğunu sözlerine ekleyene Memiş, bu durumun diğer ay başına da sarkabileceğini ve gram altının düşmesi sonucu yapılan yatırımlarla çiftlerin daha fazla tasarruf edebileceğini kaydetti.

Düğün öncesi veya sonrası altınlarının hırsızlık olaylarına karşı mutlaka korunmasına yönelik tavsiyelerde de bulunan İslam Memiş, çiftlerin bu durumda bankadan kasa kiralayarak yada hükümetin şuan sunduğu 'Kur Korumalı Altın Hesabı' geçiş yaparak altınlarını güvence altına alabileceklerini söyledi.

Düğün borçlarını Türk Lirası üzerinden yapın!

Düğün borçlarını Türk Lirası üzerinden yapın!

Evlenecek olan çiftlere çok önemli bir tavsiyede daha bulunan uzman isim İslam Memiş, çiftlerin düğün borçlarını TL üzerinden yaptıklarını ve düğün sonrası bu borçları altınla kapattıklarını belirterek bu durumun çok yanlış olduğunu dile getirdi. Memiş, çiftlerin bozulan altınları tekrar yerine koyabilmek için yüksek maliyetler karşısında kalabilecekleri için TL üzerinden yapılan düğün borçlarının yine TL üzerinden ödenmesinin kendileri için daha faydalı olabileceğini aktardı.

İslam Memiş, sürekli yükseliş gösteren altın fiyatları sonrası takı takma adetlerinin maalesef azaldığını belirterek bunun yerine gümüş takılara ilişkin düşüncelerinden de bahsetti. Gümüşün aslında altından daha değerli bir emtia olduğundan bahseden Memiş, gümüş yatırımında uzak olanların mutlaka bu emtianın performansını göz önünde bulundurmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal