Kripto Parada Milyarlık Vurgun!

Ünlü futbolcu Gökhan Zan'ın kardeşinin de bulunduğu 30 bin kişi, kripto para dolandırıcılığı yüzünden mağdur olmuş durumda. Öte yandan Bitrota sahiplerinden Kenan Altun tutuklanıp cezaevine gönderildi.

01.12.2021-10:20 - (Son Güncelleme: 10.12.2021-08:45) Kripto Parada Milyarlık Vurgun!

Thodex vurgunundan sonra ikinci vurgun da geçen hafta Hecoin tarafından bir vurgun daha yapılmıştı. Yeni bir vurgun daha karşımızda. Bitrota adlı kripto para borsası üzerinden 30 bine yakın kişiden para toplayan kişi, izini kaybettirdi. 1 milyar liraya yaklaşan para ortalıkta yok. Sistemin çökmesi sonrası durumu fark eden yatırımcılar, sahibin uçtuğunu fark etti. Yatırımcılar arasında bir savcı da bir futbolcunun kardeşi de bulunuyor. Kripto para borsasının güvenilir olup olmadığını birçok insan anlamıyor.

VURGUN YAPANLAR YAKALANDI

Hatay, Kayseri ve Bursa'da saadet zinciri sistemiyle insanları kurdukları Bitrota adlı kripto para borsasına yönlendiren dolandırıcılardan Kenan Altun 7 Aralık tarihinde yakalanmıştı. Şahıs, 'Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarını araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' ve 'Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı' gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kenan Altun 7 Aralık günü Antalya'da polisler tarafınca yakalanmıştı.

KRİPTO PARADA YENİ VURGUN

Thodexve Hecoin’den sonra bir kripto para vurgunu daha gözlerimizin önünde duruyor. Kayseri merkezli kripto para borsası Bitrota sisteminde çöküş yaşadıktan sonra kullanıcıların savcılığa başvurduğu biliniyor. Vurgunu yapanlar Bitrota’nın kurucusu Kenan Altun ve Avusturyalı arkadaşı Hasan Özkan olarak tahmin ediliyor. İkili üç yıl önce Kayseri’de bir şirket kurmuş. Endless Yazılım Teknoloji AŞ adlı şirketin altında geçtiğimiz ay Bitrota adında kripto para borsası kuruldu. Talent coin adlı kripto para satışı için ikili birçok çalışma gerçekleştirmiş. 

BORSADAN VIN DİYE TÜYDÜLER

Hatay ve Kayseri’de iki lüks ofis kuran ikili, birçok ilde toplantı düzenleyip konferanslara katıldığı biliniyor. Saadet zinciri üzerinden ilerleyen Bitrota, yatırımcılara en az yüzde 30 kazanç vaadi verdi. Sisteme 30 bin kişinin para kaptırdığı biliniyor. Yatırımcılar arasında polis, öğretmen ve birçok meslekten insan varmış. Kısa sürede yüksek kazanç vaadi sebebiyle insanlar yatırımı gerçekleştirmiş. Yatırım yapmak için arabalarını ve büyükbaş hayvanlarını satanlar da olmuş. 


200 BİN TL PARA KAPTIRAN VAR

Sistemin birkaç ay içerisinde çökmesiyle birlikte birçok insan mağdur oldu. Hamza Türk adlı bir yatırımcı 200 bin lirasını kaptırdığını söyledi. Evini satıp parasını buraya yatırdığını söyleyen Hamza Türk, bunalıma girdiğini söyledi. Hamza Türk bir tanıdığına da bu olaydan bahsetmiş ve tanıdığı 50 bin TL kredi çekip parasından oldu. Kişi aylık 4 bin TL maaş aldığını söyledi. 

GÖKHAN ZAN DA DOLANDIRILDI

Gökhan Zan’ın kardeşi S. Zan da bu borsaya para kaptıranlar arasında bulunuyor. 500 bin TL’den fazla para kaptıran Zan, Hatay’da herkesin bura hakkında konuştuğunu ve herkesin buraya yatırım yaptığını söyledi. Kasım 2020 ile Nisan 2021 arasında yatırım yapıldıktan sonra sistemin çöktüğü bildirildi.

TALENT COIN NEDİR?

Vurgunun kaynağı olarak bilinen Talent Coin (TLNT), şikayetvar adlı sitede sürekli mağduriyet girdileri üzerinden yorumlanıyor. Talent Coin'in bugünden itibaren satın alınmayacağı tahmin ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal