Dünya Milyon Dolarlık Kripto Para Vurgunu Yapan Çocuğu Konuşuyor

Son dönemlerde herkesin ilgi odağı kripto paralarda. Son olarak ABD’de milyon dolarlık vurgun yapan 16 yaşındaki genç gündeme geldi. İşte inanılmaz kripto para vurgunun detayları…

21.11.2021-16:44 - (Son Güncelleme: 21.11.2021-16:50) Dünya Milyon Dolarlık Kripto Para Vurgunu Yapan Çocuğu Konuşuyor

Tüm dünya henüz 16 yaşında olan ve 36 milyon dolarlık kripto para soygunu yapan genci konuşuyor. Soygunun detaylarını duyanlar ise şaşkınlıkların saklayamıyor. İşte büyük soygunun detayları…

KRİPTO PARA BORSASINDA BÜYÜK SOYGUN

Kripto para borsası her geçen gün giderek değerleniyor. Hızla yükselen kripto para borsası hackerlarıda harekete geçirdi. Son dönemlerde ise kripto para borsasında yaşanan soygunlar gündeme gelmeye başladı. Var olan kripto para sisteminde soygunların önüne geçilmesinin mümkün olmadığını belirten yetkililer, soygunlar önlemek için çeşitli düzenlemelerin yapılmasının gerekliliğini vurguladı.

SIM TAKAS SALDIRISI YAPIYORLAR

Geçtiğimiz yıl ABD’de yaşanan bir kripto para hırsızlığında hacker hedef belirlediği kişinin, kimlik doğrulama sistemini ele geçirmişti. SIM takas saldırısı olarak belirtilen bu yöntem, hackerların en sık kullandıkları arasında yer alıyor. 

Hedef olarak göze kestirilen kullanıcının hesabındaki 36 milyon dolarlık kripto paraya erişerek büyük vurgunu gerçekleştiren ABD'li hacker bir süredir tüm dünyada aranıyordu. Polis ekipleri suçluyu, çaldığı paranın büyük bir kısmını kullanarak bir çevrimiçi oyunda çok değerli kullanıcı adı satın almasıyla enselemeyi başardı. Dolandırıcıyı ele geçiren polis ekipleri, 36 milyon doların sadece 6 milyon dolarını ele geçirebildi. 

Dünyanın en büyük kripto para soygunu

KRİPTO PARA HIRSIZLIĞI İLE 36 MİLYONA EL KOYDU

Dünyanın konuştuğu soygun hakkında ilginç detaylar paylaşan Hamilyon Polis Teşkilatı'nda görevli Kenneth Kirkpatrick, "Şu ana kadar bir kişiden bildirilen en büyük kripto para hırsızlığı" olduğunu ifade etti. 

Olay üzerine değerlendirmelerde bulunan Ottawa Üniversitesi bilgisayar bilimi profesörü Guy-Vincent Jourdan "Yedekleme yok, herhangi bir düzenleme yok. Bu yüzden de hiçbir şeyin garantisi yok." sözleriyle bu sistemde kripto para soygunlarının önüne geçilmesinin mümkün olmadığına dikkat çekti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal