Kripto Para Borsasında İkinci Vurgun! Hecoin Nedir?

Thodex vurgunu sonrası kripto para borsasında ikinci vurgun geldi. Bugün sabah saatlerinde Hecoin'in piyasa değeri bir anda yüzde 600 küçüldü.

24.11.2021-09:37 - (Son Güncelleme: 24.11.2021-10:39) Kripto Para Borsasında İkinci Vurgun! Hecoin Nedir?

Thodex vurgunu uzun süre ülke gündemini işgal etmişti. Yapılan onca vurgundan sonra Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer hala yakalanamadı. Türkiye tarihinin en büyük vurgunu olarak kayıtlara geçen Thodex sonrası yeni bir kripto para dolandırıcılığıyla ülke halkı karşı karşıya. 

HECOIN NEDİR? 

Kripto para borsasında yatırım yapan ve parayı yatırım yoluyla kazanmak isteyen onlarca vatandaşın umudu buhar oldu gitti. Paralar bu defa Hecoin ile uçtu. Açılımı Heroes & Empires Coin olan şirket, Yavuz Bunul adlı bir kişi tarafından Ekim ayında kuruldu. Şirket Hint Okyanusu'nda yer alan Seyşeller Adası merkezlidir. Vergi cenneti olarak da bilinen bu ada, birçok vergi vermek istemeyen yatırımcının ortak noktasıdır. Hecoin, her kripto para gibi internet üzerinden kendini tanıttı. Kendi telefon uygulamaları yoluyla satışlar gerçekleştirildi. 

THODEX VURGUNUYLA BENZERLİK GÖSTERİYOR

Hecoin, internetteki kripto para fenomenlerine reklam yaptırarak şirketinin reklamını yaptı ve kendini güvenilir olarak tanıttı. Yoğun ilgi gören Hecoin'in fiyatı neredeyse 400 TL'ye kadar yükselmişti. Hecoin, hiçbir zaman kendini Türk merkezli olarak tanıtmadı. Thodex'te olduğu gibi vurgun yapılmadan bir hafta önce uygulamada sorunlar oldu. Vurgun gününden önceki akşam Hecoin hisseleri sıfırı gördü. İnsanlar anca o gün dolandırıldığını anladı. O gün telefon uygulaması kapatıldı. Uygulamadan sonra Twitter hesabı da kapatıldı. 


HECOIN VURGUNU NE KADAR OLDU?

Hecoin 400 dolarla satılıyorken hızla 2 dolar seviyesine düşmüştü. Hecoin'in vurgun yapacağını önceden anlayan insanlar da oldu. Twitter'da sürekli Hecoin hakkında paylaşım bulunan bot hesaplar bulundu. Şu an vurgunun ne kadar yapıldığı bilinmiyor.

FARUK FATİH ÖZER KİMDİR?

1994 yılında Kocaeli'nde doğan Faruk Fatih Özer, Türkiye tarihinin en büyük vurgunu olan Thodex'in başındaki kişi ve kurucusudur. Koineks ismiyle kurulan şirket, Türkiye'nin 4. kripto para borsasıydı. İlk Bitcoin ATM'sini de kuran şirket, küresel para akışını sağlayan ilk kripto para borsası olmuştu. 25 milyar hacme oluşan Thodex, bir anlık vurgunla sıfırlandı ve sahibinin Türkiye'de olmadığı, vurgun için bu borsayı açtığı belli oldu. Faruk Fatih Özer hala kırmızı bültenle aranmaktadır.

KRİPTO PARA CAİZ Mİ?

Diyanet'in kripto para borsası hakkında yaptığı açıklama şu şekildedir: Buna göre kendi özünde ciddi belirsizlikler taşıyan, aldanma ve aldatma riski ileri düzeyde olan, dolayısıyla herhangi bir güvencesi bulunmayan ve kamuoyunda saadet zinciri olarak bilinen uygulamalar gibi belirli kesimlerin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine yol açan dijital-kripto paraların kullanımı caiz değildir."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal