Başkan Erdoğan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Helalleşme Çağrısına Yanıt Verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine cevap verdi.

01.12.2021-10:13 - (Son Güncelleme: 01.12.2021-11:24) Başkan Erdoğan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Helalleşme Çağrısına Yanıt Verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu.

Yaptığı konuşmada CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açıklamalar yapan Başkan Erdoğan, Malatya depremi sonrası "Bir Kızılay çadırı bile yok." diyen Kemal Kılıçdaroğlu'na "Maalesef içine girdiği çadır, Kızılay çadırı. Fakat Kızılay'ın hilalini görecek gözü de yok." yanıtı verdi.

ERKEN SEÇİM OLMAYACAK ANLAMIYORLAR

Konuşmasının devamında muhalefetin sık sık dile getirdiği erken seçim konusuna değinen Başkan Erdoğan konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda şu sözlere yer verdi;  "Arkadaşlar kaç defa söyledik bilemiyorum ama daha kaç kez söyleyeceğiz? Söyleyecek tabii herhangi bir sözleri olmayınca herhalde bununla oyalanıyorlar, yaptıkları iş bu. Sayın Bahçeli'nin bugün konuşmasında da ifade ettiği üzere bu tavizsiz karar ve irade beyanına sevse de sevmese de bunların alışmalarını, ben de aynen riayet etmelerini kendilerine tavsiye ediyorum. Ben milletime verdiğim sözü tutan bir siyasetçiyim. AK Parti sözünde duran kadrolardan müteşekkil bir parti, Cumhur İttifakı da sözünün erlerinin kurduğu bir ittifaktır. İnşallah vatandaşlarımız Haziran 2023'te sandık başına gidecek ve tercihini yine AK Parti ve Cumhur İttifakı'ndan yana kullanacaktır. Bundan da hiç şüphem yok. Malum şu anda Cumhur İttifakı, AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi, birlikte yolumuza devam ediyoruz ve kararlılığımızdan herhangi bir taviz söz konusu değil. Bu kararlılıkla birlikte de inşallah Haziran 2023'te milletimiz gerekli dersi gerekenlere verecektir."


BAŞKAN ERDOĞAN'DAN HELALLEŞME YANITI

CHP Lider Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı helalleşme çağrısına yanıt veren Başkan Erdoğan konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi; "Tehdit ettikleri, mağdur ettikleriyle helalleşmeye başlasa bile, hepsinden helallik almaya ömürlerinin yeteceğini sanmıyorum. Çünkü CHP zihniyeti arkasında o kadar çok mağdur bıraktı ki onlarla helalleşmesi bu dünyada bitmez. Önce bir defa başörtülülerden bir helallik dilemesi lazım. Boraltan faciasında katledilmesine vesile oldukları 146 Azerbaycanlı kardeşimizden helallik dilemeleri lazım. 1944'te 146 Azerbaycanlı kardeşimiz Rus zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınmıştı. Dönemin CHP yönetimi, ne yazık ki 146 kardeşimizi Stalin'in askerlerine teslim etti. Azerbaycanlı kardeşlerimiz, Boraltan Köprüsü'nden karşıya geçti ve askerlerimizin gözleri önünde katledildiler. Karşıya geçerken ne dediler biliyor musunuz? 'Bizi, onlara bırakmayın. Bizi, siz öldürün.' Hani bir türkü vardır ya 'Düşman bekler karşıda önüne kattı beni, can alınan çarşıda kardeşim sattı beni.' CHP bu. Bunlarla neyi helalleşeceksin? Varsayalım ülkemizdeki vatandaşlarımızla mağdur ettiği kesimlerle helalleştiler ya mazlum Suriyelilerle, Filistinlilerle, Libyalılarla, Afrika halklarıyla nasıl helalleşecekler?"

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DAN MACRON AÇIKLAMASI

Suriye'de devam eden operasyonlara değinen Başkan Erdoğan, DAEŞ'in nasıl bir örgüt olduğunu Fransa Başkanı Macron'a anlattığını belirterek konu ile ilgili şu sözlere değindi; "Zaman zaman ülkemize yönelik DEAŞ bağlamında asılsız iddialar dile getirenler var. Evvel emirde kendi tutumlarını bunlar gözden geçirmelidir. Lafarge firmasının DEAŞ ile bağlantılı faaliyetleri de esasen bu çerçevede Fransız yargısı tarafından ortaya konulmuş ve Fransız yargısı da bunu hükmen bağlamıştır. Bundan daha başka delil olabilir mi? Özellikle bu terör örgütlerine verdikleri destekle bunların oralarda açmış oldukları tüneller, bu tünellerine içerisindeki adeta odalar, vesairelerle oradaki yeraltı yapılanmaları hep Lafarge'ın destekleriyle olmuştur. Ben bunu Macron'un kendisine de söyledim. Dedim 'Bana bu tür şeyler anlatıyorsun da Lafarge'ı nereye koyacaksın? Bak Lafarge'ın özellikle verdiği desteklerle terör örgütü PKK/PYD/YPG çalışmalar yaptılar.' Hiç böyle bilgisi, haberi yokmuş gibi, bu tür ayaklara giriyor. Bu şekilde işi sıyırmaya çalışıyor. Bunlar böyle, bunlar maalesef iki yüzlü. Öyle de olsa, böyle de olsa bizim Mehmedimiz, Mehmetçiğimiz orada verdiği mücadeleyle bunları gömdü."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal