Kredi kartı taksitleri kalkacak mı? Taksit kalktı mı?

Son günlerde kredi kartındaki taksit uygulamasının kalkacağına dair söylentiler sonrasında, konu hakkında araştırma yapanların sayısı arttı. Vatandaşlar kredi kartı taksitlendirmenin kalkıp kalkmadığını öğrenmeye çalışıyor. Konu hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten açıklama geldi. Peki Kredi kartı taksitleri kalkacak mı? Taksit kalktı mı? İşte detaylar…

27.02.2024-12:52 - (Son Güncelleme: 27.02.2024-12:52)

Geçtiğimiz haftalarda kredi kartına taksit uygulamasının sadece Türkiye’de uygulandığını Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamasının ardından kredi kartı taksit uygulamasının kalkacağı yönündeki söylentiler giderek daha fazla kişi tarafından dillendirilmeye başlandı. Konu hakkındaki iddiaların gerçek olup olmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar ise Kredi kartı taksitleri kalkacak mı? Taksit kalktı mı? gibi sorularla arama motorlarını meşgul ediyor.

Kredi kartı taksitleri kalkacak mı?

Kredi kartlarına taksit uygulamasının kaldırıldığına dair çıkan iddialar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yalanlandı. Bakan Şimşek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı haberler dolaşıma sokulmaktadır. Vatandaşlarımızdan istirham ediyorum; lütfen bizden duymadığınız hiçbir habere itibar etmeyiniz" ifadelerini kullandı.

Kredi Kartı Taksit

Kredi kartı taksitleri kalkacak mı?

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin açıklamasını alıntılayarak iddialara yanıt veren Bakan Şimşek, "Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı haberler dolaşıma sokulmaktadır. Orta Vadeli Programımızda uygulayacağımız politikaları net bir şekilde ortaya koyduk. Kurala dayalı ve öngörülebilir politikalarımız seçim sonrası dönemde de aynen devam edecektir. Bu çerçevede vatandaşlarımızdan istirham ediyorum; lütfen bizden duymadığınız hiçbir habere itibar etmeyiniz" şeklinde açıklama yaptı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal