Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı: İstihdam Stratejisi için düğmeye bastı!

Ülkede iş gücünün sağlanması ve iyileşmelerin sağlanması adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2024-2028 dönemi ‘Ulusal İstihdam Stratejisi'ni oluşturmak için harekete geçmeye başladı. Mart ayında planlanması hedeflenirken, yeni strateji ile iş gücü piyasasında önemli dönüşümler ve iyileştirmelerin hayata geçirilmesi amaçlanıyor.

27.02.2024-11:47 - (Son Güncelleme: 27.02.2024-18:16)

Yeni Ulusal İstihdam Stratejisi'nin belirlenmesi kapsamında ilk toplantı, 14 Şubat tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde; kamu kurumları, sosyal taraflar, meslek kuruluşları ve uluslararası kuruluşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının konu başlıkları!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2024-2028 dönemi ‘Ulusal İstihdam Stratejisi'

Toplantı başkanı olarak Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş'ın öncülüğünde stratejinin merkezine yerleştirilen kadın, genç, engelli, yaşlı ve uluslararası iş gücü göçü kapsamındaki istihdamı artırmayı amaçlayan, "Kapsayıcı İstihdamın Geliştirilmesi Temel Politika Ekseni" başlığında ele alındı. İstişare şeklinde gerçekleşen toplantı da katılımcıların görüş ve önerilerini ifade ettiği, taslak eylem planı üzerinde değerlendirmeler ve fikirlerin ifade edildiği toplantıda, taslak eylem planındaki tedbirlerin uygulanması için önemli adımlar atıldı.

İkinci taslak eylem planı da yapıldı!

İkinci toplanmanın yapıldığı tarih, 15 Şubat’ta "Yeşil ve Dijital Dönüşüm Ekseninde Beceri Uyumunun Geliştirilmesi Temel Politika Ekseni" başlığıyla gerçekleştirildi. Toplantıdaki katılımcılar, iş gücü piyasasının yapısal sorunlarından en önemli konuları arasında kabul edilen, eğitim-istihdam ilişkisinin güçlendirilmesi ve yeşil-dijital dönüşümde beceri uyumunun sağlanması konularındaki değerlendirme ve taslak eylem planında öneriler ele alındı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2024-2028 dönemi ‘Ulusal İstihdam Stratejisi'

Toplantının amacı!

Toplantıların amacı ise Türkiye'nin istihdam alanında daha kapsayıcı, etkili ve sürdürülebilir politikalar geliştirmesine yardımcı olacak bir platform oluşturmak olduğu yetkililer tarafından açıklandı. Mart ayında belirlenmesi planlanan 2024-2028 dönemine ait Ulusal İstihdam Stratejisi ile iş gücü piyasasında önemli dönüşümler, gelişmelerin ve iyileştirmelerin hayata geçirilmesi ön görülüyor.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal