Kovid-19 Hastalarında Nörolojik Semptomlar Görülüyor

Dünya genelinde Kovid-19 salgını devam ederken, ateş, öksürük gibi semptomların yanında nörolojik semptomların da ortaya çıktığı tespit edildi.

06.10.2020-13:55 - (Son Güncelleme: 06.10.2020-15:05) Kovid-19 Hastalarında Nörolojik Semptomlar Görülüyor

ABD'de gerçekleştirilen bir çalışma doğrultusunda, yeni tip koronavirüs hastalarında nörolojik belirtilerin çokça görüldüğü tespit edildi.

‘Annals of Clinical and Translational Neurology’ dergisinde yayımlanan araştırmada, yeni tip koronavirüs tanısıyla bahar aylarında Chicago'daki hastanelere yatırılan 509 hastanın yüzde 82'sinde nörolojik belirtliler de tespit edildi.

Hastalığın ilk başında semptomlar, ateş, öksürük ve nefes darlığı olarak ortaya çıkar. Sonrasında ise organlarda meydana gelen hasar, deride görülen değişiklik, sindirim ve beyin sisteminde ortaya çıkan rahatsızlıklarının da eklendiği aktarıldı. 

Gerçekleştirilen nörolojik semptomlar olarak Kovid-19 hastalarının yüzde 45’inde kas, yüzde 38’inde baş ağrıları gözlemlenirken, hastaların yaklaşık 3’te 1’inde beyin yapısında veya fonksiyonlarında değişiklikler 

Araştırmada nörolojik belirtiler olarak Kovid-19 hastalarının yüzde 45'inde kas, yüzde 38'inde de baş ağrılarına rastlandığı kaydedilirken, neredeyse hastaların üçte birinde beyin yapısı ya da fonksiyonunda değişiklikler olarak anılan ensefalopati tespit edildi.

Gerçekleştirilen çalışmada hastaların yüzde 30'unda baş dönmesi, yüzde 16'sında tat ve yüzde 11'inde de koku kaybı oluştuğu tespit edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal