KOSGEB'den geri ödeme şartsız para desteği: 5-10-20 bin TL karşılıksız destek!

KOSGEB, kendi işini kurmak isteyenlere büyük fırsat sunuyor. İş kurmak isteyenlere geri ödeme şartı olmaksızın para desteği sağlanacağı haberi gündeme bomba gibi düştü. KOSGEB’den 5-10-20 bin liraya varan geri ödemesiz destek paketleri girişimcilerin dikkatini geçti. İş kurmak isteyenler, geri ödeme şartı olmayan destek paketlerinin detaylarını araştırmaya başladı.

16.04.2022-14:17 - (Son Güncelleme: 16.04.2022-14:17) KOSGEB'den geri ödeme şartsız para desteği: 5-10-20 bin TL karşılıksız destek!

KOSGEB’den iş kurmak isteyenleri ilgilendiren büyük fırsat. İş kurmak isteyen ama maddi desteği olmayanlar için KOSGEB önemli bir adıma imza attı. İş kurmak isteyen girişimcilere 65 bin liraya kadar para desteği sağlıyor. Bunun yanında KOSGEB, yeni bir iş kurmak isteyenlere geri ödemesin destek paketi hazırladı. KOSGEB destekleri ile her yıl binlerce girişimcinin iş sahibi olduğu biliniyor.

KOSGEB yeni bir iş kurmak isteyenlere kredi desteği sunuyor. Bu kredi desteğinden yararlanmak isteyenler ise destek paketinin şartları hakkında detaylı bir araştırmaya girdi. KOSGEB destek paketlerinde 3 ayrı destek türü bulunuyor. Buna göre; kuruluş desteği, performans desteği ve sertifika desteği olmak üzere üç çeşit parasal destek sağlanıyor. Girişimciye verilecek olan 65 bin liralık hibenin 5 bin lirası kuruluş işlemleri için, 45 bin lirası kuruluş desteği için ve 15 bin lirası da işletme giderleri için veriliyor.

Kosgeb

Destek türleri

KOSGEB’in verdiği kuruluş desteğinde, gerçek kişi olarak kurulan işletmeye 5 bin lira, sermaye şirketi olarak kurulan işletmeye 10 bin lira geri ödemesiz destek sağlanmaktadır.

KOSGEB’in verdiği performans desteğinde, işletmenin vergi mükellefiyetinin devam etmesi ve istihdam sayısı dikkate alınır. Buna göre destek tutarı hesaplanırken ilgili dönemde Sosyal Güvenlik Kurumu’nda 4 (a) kapsamındaki tüm personelin tahakkuk eden prim gün sayılarının toplamı hesaplanır.

Her performans döneminin sonunda, işletmenin o dönemindeki toplam prim gün sayısı dikkate alınır.

Buna göre birinci performans dönemi için;

180-539 prim günü olan işletmeye 5 bin lira,

540-1079 prim günü olan işletmeye 10 bin lira,

1080 ve üstü prim günü olan işletmeye 20 bin lira ödenir.

İkinci performans döneminde ise,

360-1079 prim günü olan işletmeye 5 bin lira,

1080-1439 prim günü olan işletmeye 15 bin lira,

1440 ve üstü prim günü olan işletmeye 20 bin lira performans desteği ödenir.

Her performans dönemi yıllıktır. Bir işletme asgari prim gün sayısına ulaşırsa ve girişimci; genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakınıysa, performans döneminde belirlenen miktara 5 bin lira eklenir ve en fazla 50 bin liraya varan destek verilir.

KOSGEB’in verdiği sertifika desteğinde, kurulan işletme için girişimciye gereken mesleki ve teknik sertifika belgeleri dikkate alınarak, destek oranı uygulanmadan, kurulan işletmede çalışan personeli için geri ödemesiz toplam 5 bin lira destek ödenir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal