KOSGEB kredi başvurusu nasıl yapılır, kimler yararlanabilir? Devletten faizsiz 100 bin TL! Hem de 2 yıl geri ödemesiz

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) aracılığıyla pandemiden olumsuz etkilenen mikro ve küçük işletmelere; alacakları her yeni mezun için 100 bin lira, kadın istihdamında ise 110 bin lira kredi desteği verilecek. Hem de 2 yıl geri ödemesiz. Bu olay üzerine akıllara şu sorular geliyor 100 bin lira faizsiz kredi desteğinden kimler yararlanabilir? KOSGEB kredi başvurusu nasıl yapılır? Sizler için bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını derledik.

08.03.2022-09:20 - (Son Güncelleme: 08.03.2022-14:52) KOSGEB kredi başvurusu nasıl yapılır, kimler yararlanabilir? Devletten faizsiz 100 bin TL! Hem de 2 yıl geri ödemesiz

KOSGEB sıfır faizli, iki yıl geri ödemesiz kredi imkanı sağladığını açıkladı. Son 12 aydaki ortalama istihdamını koruyan işletmeler, 12 ay boyunca çalıştırma sözü verdiği her bir personel için faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz destek alacak.

Sonraki 24 ayda (2 yıl) eşit taksitlerle (4 ayda bir 6 eşit taksit) faizsiz ve komisyonsuz olarak KOSGEB'e ödeme yapılacak. Mikro işletmeler 2, küçük işletmeler de 5 personele kadar bu fırsattan yararlanabilecek.


Kimler yararlanabilir?

İşe alım gerçekleşmeden hemen önce personel için destek başvurusu yapılacak. Eş, anne, baba, kardeş ve çocuk için destek ödemesi alınamayacak. İşe alınacakta bunlara bakılacak: Meslek lisesi veya teknik lise mezunu olması gerekiyor. En az 2 yıllık veya 4 yıllık üniversite mezunu olmalı. Doğum yılı 1981 ve sonrası olanlar için geçerli. Son 3 yıl içerisinde 180 günden fazla çalışmamış olmalı.


Aranacak koşullar şu şekilde

Desteklenen sektörlerde 2019 ve öncesinde kurulmuş olmalı. 2019 yılı cirosu en az 75 bin lirayı bulmalı.

Hedef sektörlerde faaliyet gösteren genç girişimcilerde ciro şartı olmaksızın 2017 ve öncesinde kurulmuş olmalarına bakılıyor.

Destek döneminde çalışan sayısı 2021 yılı ortalamasının altına düşmemeli. Mikro ve küçük işletme olmalı. Vadesi gelmiş veya yapılandırılmış SGK ve vergi borcu bulunmamalı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal