KOSGEB Desteğiyle İşlerini Büyüttü: Yılda 3 milyon Lira Kazanıyor!

Konya'da 10 metrekarelik dükkânda başladığı işini mutfak malzemeleri satışıyla başladığı işini, KOSGEB desteğiyle büyüten kadın girişimci şimdi yılda 3 milyon lira kazanıyor.

13.09.2021-11:39 - (Son Güncelleme: 13.09.2021-16:30) KOSGEB Desteğiyle İşlerini Büyüttü: Yılda 3 milyon Lira Kazanıyor!

Konya'da 10 metrekarelik dükkânda mutfak malzemeleri satışıyla başladığı işini, Türkiye Cumhuriyeti Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteğiyle büyüten 48 yaşındaki Emine Altındağ, ihracata başladı. Emine Altındağ artık yılda 3 milyon lira kazanıyor.

YURT İÇİ VE YURT DIŞI ÇOK FAZLA TALEP GELİYOR

Emine Altındağ işi ile ilgili yaptığı açıklamada ‘Ülkede bütün şehirlere kargoyla ürünlerimizi gönderiyoruz. Şehirden bir iz taşıması adına da paketlerimizin içine hediyelik, Mevlana şekeri koyuyoruz. Bugün zaman zaman yurt dışına da ürün gönderiyoruz’ dedi. Sektöre 6 yıl önce giren Altındağ, anlaştığı bir ustayla imal ettiği kalıpların sosyal medyadan ilgi görmesiyle ilk dükkanını açtı. İşlerinin büyümesiyle talebe yetişemeyen girişimci Altındağ, KOSGEB desteğiyle yurt içi ve dışından talepleri karşılamak için ise gece gündüz çalışıyor.

BU İŞE 50 LİRA İLE BAŞLADIM

Altındağ girişimcilik serüvenini ‘Ticaret hayatına dair hiç bilgim yoktu. KOSGEB'in girişimci kadınlara verdiği destekle hayatının değişti. Gördüğüm kursun ardından KOSGEB desteğiyle, vergi levhamla 10 metrekarelik ilk küçük şahıs firmamı açtım. Bugün devletimiz birçok kanalda yardımcı olmaya çalışıyor, Siz yapın biz destekleriz diyor. Bu işe 50 lirayla başladım. 100, 200 derken kadınlarımız işlerini büyütebilirler. Kısa sürede işlerimi büyüttüm. Yurt içi ve dışı satışlarıyla yıllık 3 milyon lira gelir elde ettik.  Ülkede bütün şehirlere kargoyla ürünlerimizi gönderiyoruz. Şehirden bir iz taşıması adına da paketlerimizin içine hediyelik, Mevlana şekeri koyuyoruz. Bugün zaman zaman yurt dışına da ürün gönderiyoruz. e-ticaret işlerine de devam ediyoruz. Sayfamızın farkına varan yurt dışından takipçilerimiz de var. Almanya, Fransa, Lübnan ve Norveç'e gönderiyoruz. Mutfağımda yemek yaparken, saçımda yağ ve salça kokusu varken 40'lı yaşların üzerinde ticarete atıldım’ diyerek anlattı.

KADINLAR OLARAK TÜRKİYE EKONOMİSİNDE BİZ DE VARIZ DİYELİM

Altındağ sözlerine ‘Birçok kadın bazı nedenlerle çalışma hayatında yer alamıyor. Ben ve benim gibi girişimci kadınlara yardımcı olacak benden daha fazla kanala ulaşabilecek bakan, müsteşar, haberci, memur ya da Anadolu'daki sıradan bir kadın olur. Birbirimize destek verelim, Türkiye ekonomisinde biz de varız diyelim. Benim tek istediğim bu. Yaşım 48 çocuklarımı büyüttüm, hayatımın sonuna doğru gidiyorum, bir insanın hayatına nasıl dokunabilirim bunun mücadelesi içindeyim’ diyerek kadınların dayanışma içerisinde ekonomide var olmasına vurgu yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal