Koruyucu aile olmak için nasıl başvuru yapılır? Koruyucu aile olmak için hangi şartlar istenir? Koruyucu aile olmak için istenen belgeler

Koruyucu aile, devlet tarafından belirlenen çocukların belli bir süre bakımını üstlenen kişilerdir. Koruyucu aile olmak isteyen kişiler nereye başvuru yapması gerektiğini ya da nasıl başvuru yapması gerektiğini merak etmektedir. Bu yazımızda koruyucu ailenin nasıl olunduğunu ve başvuruların nereye yapılması gerektiğini sizlerle paylaştık. Gelin hep birlikte koruyucu aile olabilmek için gerekli şartların neler olduğuna bir bakalım.

25.06.2022-16:58 - (Son Güncelleme: 25.06.2022-16:58) Koruyucu aile olmak için nasıl başvuru yapılır? Koruyucu aile olmak için hangi şartlar istenir? Koruyucu aile olmak için istenen belgeler

Belli nedenlerden dolayı kendi ailesinin yanında olmayan ve devlet tarafından bakımı üstlenilen çocuklar geçici süreliğine koruyucu ailelerin yanında kalabilmektedir. Çocukların eğitimleri bakımları ve bunların yanı sıra yetiştirilmesiyle ilgili durumlarda gönüllü olarak ya da bir ücret karşılığında bakan ailelere koruyucu aile denmektedir. Koruyucu ailelik ister gönüllü olarak, ister para karşılığında yapılsın devlet tarafından kontrol edilir. Yani aileler düzenli olarak devlet tarafından denetlenir.Koruyucu aile olabilmeniz için gereken şartları neler olduğunu sizlerle paylaştık. İşte koruyucu aile hakkında merak edilen tüm detaylar…

Kimler koruyucu aile olabilir?

Koruyucu aileler çocukların güzel bir şekilde yetiştirilmesi ve güvenliklerinin korunması için son derece titizlikle seçilir. Koruyucu aile olmak isteyen kişilerin sabırlı, esnek, güvenilir, şefkatli ve hoşgörülü olması gerekir. Koruyucu aile olabilmek için gereken bazı şartlar vardır. Aileler ancak bu şartları sağladığında koruyucu aile olabilir. Koruyucu aile olabilmek için gerekli şartlar şu şekildedir:

TC vatandaşı olmak,

Türkiye’de sürekli kalıyor yani ikamet ediyor olmak,

25 ile 65 yaş arasında olmak,

İlkokul ve dengi bir okuldan mezun olmak,

Düzenli bir gelir elde ediyor olmak,

Çocuğun vasisi ya da anne babası olmamak gibi temel şartlar istenir.

Koruyucu aile olmak isteyen kişilerin evli ya da bekar olmasına ayrıca çocuk sahibi olup olmamasına da bakılmaz. Yukarıda belirttiğimiz şartları sağlayan herkes koruyucu ailelik için başvuru yapabilir.

Koruyucu Aile Şartları Nelerdir

Koruyucu aile olmak için nereye başvuru yapmak gerekir?

Koruyucu aile görevini üstlenmek isteyen bir kişi konu hakkında detaylı bilgi edinmek için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na başvuruda bulunabilir. Ailelerden istenen gerekli şartların yerine getirilmesi durumunda koruyucu aile olunabilir. Günümüzde birçok işlem daha kolay bir hale gelirken koruyucu aile olmak isteyen kişiler başvuruları için E-Devlet sistemi üzerinden randevu alarak kolayca gerçekleştirebilir. E-devlet üzerinden randevu https://www. turkiye.gov.tr/aile-bakanligi-koruyucu-aile-gorusme-talebi adresinden alınmaktadır.

Koruyucu aile başvuruları nasıl yapılır?

Koruyucu aile olmak büyük bir sorumluluk gerektirir bunun için kişilerin öncelikle kendilerine bu görevi yapıp yapamayacaklarını sorması gerekir. Bu görevi yerine getirebileceğini düşünen kişiler koruyucu ailelik için başvuruda bulunabilir. Bunun için kişilerden istenen belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamlaması gerekir. Koruyucu aile olmak için istenen belgeler şu şekildedir:

TC kimlik numarası,

1 adet fotoğrafı,

Öğrenim belgesi,

Gelir gösteren belge,

Adli sicil belgesi,

Eğitim belgeleri,

Sağlık raporları ile başvuru merkezlerine gitmeleri gereklidir.

Koruyucu aile olmak isteyen kişiler eğer evliyse eşleri ve çocukları için de aynı belgelerin hazırlaması gerekir. Belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamlayan kişiler E-Devlet üzerinden randevu alarak başvurularını yapabilir. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal