Korona İhtiyaç Kredisi

Korona ihtiyaç kredisi nasıl alınır? Kişilerin ekonomik durumları bu salgından ne yönde etkilenmiştir? Salgın hakkındaki son gelişmeler nelerdir? Haberimize göz atarak tüm bu sorularınıza en gerçek ve güncel bilgiler ışığında yanıt bulma imkanını yakalayabilirsiniz.

09.06.2020-17:00 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-16:55) Korona İhtiyaç Kredisi

İhtiyaç Kredisi Almak İsteyen Kişiler Ne Yapmalı?

Korona ihtiyaç kredisi başvurusu yapmak isteyen kişilerin artık bankaya gelmesine gerek yoktur. Temasın olabildiğince minimum seviyeye indirilmesi için online olarak da inceleme gerçekleştirme hakkınız bulunuyor. ihtiyaç kredisi almak isteyen kişilerin dilerlerse online bankacılık sisteminden dilerlerse de mobile bankacılık uygulamalarından anında başvuru yapma hakları vardır. Kredi geçmişleri ile alakalı herhangi bir şekilde kara listeye düşme gibi bir durum söz konusu değilse anında ihtiyaç kredisi alma imkanı elde edilebilir.

Faiz Oranları Yüksek Mi?

İhtiyaç duyan herkesin bu kredilere erişebilmesi için gerekli olan tüm önlemler alınmıştır. Son senelerin en düşük faiz oranları belirlenmiştir. Bu düşük faiz oranları üzerinden aldığınız paranın kat ve kat fazlasını ödemek zorunda kalmayacaksınız. Bu alanda maddi durumunda sıkıntı olmasa dahi yatırım yapmak için uygun bir zaman olduğunu düşünen ve kredi çeken de birçok kişi bulunuyor.

Sadece ihtiyaç kredisi kapsamında değil aynı zamanda taşıt kredisi ive konut kredisi konusunda da kolaylıklar sağlanmıştır. Uzmanlar ülkemizde belirli biri miktarda borçlanmadan uzun vadeli bir yatırım yapmanın çok da mümkün olmadığını dile getirmektedir. Bu nedenle iş konusunda sıkıntı yaşamayan kesimin yatırım yapmak için uygun bir zaman olarak nitelendirmesinin sebebi ise kesinlikle kredi faiz oranlarının düşük olmasından kaynaklanır!

Ekonomik Durum Ne Yönde İlerliyor?

Korona ihtiyaç kredisi ile alakalı incelemeler yapılırken işletmelerin zor durumda olduğunu, turizm sektöründe normalleşme ile beraber istenen canlanmanın yakalanamadığını, ekonomik durumun dar gelirli için hala çıkmazda olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Bu kişiler için de ekonomik istikrar kalkanı projesinde farklı başlıklarda önlemler alınıyor. Alınan bu önlemler ile beraber ekonomik iyileşmenin sağlanması adına büyük bir çaba sarf edilmeye başlanmıştır. Bu çabanın ne derece sonuç vereceği ise merakla bekleniyor. Korona sonrası durumun temel koşullarının ve zayiatının net şekilde ortaya çıkabilmesi için bir sene kadar beklenmesi gerektiği dile getirilmektedir.

Bu alanda kişilere yardımcı olmak için icra takipleri ide durdurulmuştur. İcra takibinde olan kişilerin salgın sürecinde bu gibi sıkıntılar ile uğraşmaması için erteleme getirilmiştir.

İşçinin Korunması için hangi Önlemler Alınıyor?

İşçinin koruma altına alınması için işten çıkarmanın 3 ay boyunca yasaklanmasına karar verilmiştir. Bu sürenin durması ile beraber kişilerin ne kadar işçi çıkaracakları ve birden işsizlik oranının nasıl bir seviyeye çıkacağı ile alakalı da teoriler bulunuyor. Ekonomik durumun kötüleşmesi sebebi ile çekilen kredilerin ödeme planlarının belirli bir faiz yükü karşılığında ertelenmesine de karar verilmiştir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal