Covid-19 Destek Fonu

Salgın sürecinde pek çok kişi işini kaybetti. Nakit konusunda da birden çok iş yeri sıkıntı yaşadı. Bu konuda yaşanan gelişmeleri haberimizde bulabilirsiniz.

09.06.2020-16:53 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-16:51) Covid-19 Destek Fonu

Covid-19 destek fonu sayesinde işini kaybeden kişilerin en azından nakit konusunda sıkıntı çekmemesini sağlıyor. Bu alanda yaşanan tüm gelişmeleri haberimizde sizin için derledik!

Destek Fonundan Kimler Yararlanabilir?

Covid-19 destek fonu kapsamında kişilerin salgın sürecinden ekonomik manada olumsuz etkilenmesi temel kriterdir. Yevmiye usulü çalışan ya da salgın sebebi ile kapalı kalan dükkanların çalışanları ve iş yeri sahipleri de bu yardımdan istifade edebiliriler.

Yoksulluk belgesi olan kişilerin bu alanda başvurularının yapılmasının hemen sonrasında verilen bilgilerde bir hata bulunmuyorsa 1000 TL değerinde nakit kazanım elde etme hakkını yakalayacağı da dile getirilmelidir. Bu süreç içerisinde kişilerin olumsuz yönde etkilenmemesi için gerekli olan tüm önlemler kusursuz bir biçimde alınmıştır. 1000 TL nakit destek 2 kereye mahsus olarak sağlanacaktır. Bunun yanı sıra ihtiyaç kolileri de sunulabiliyor.

Sigorta Desteği Devam Edecek Mi?

Covid-19 destek fonu yanı sıra ülkemizde istihdamın artırılması için iş yerlerine sigorta desteği de veriliyor. Bu bağlamda kişilerin çalışan olarak aldıkları elemanların sigorta masrafları devlet tarafından karşılanıyor. Salgın sürecinde de fiili olarak iflas ilan etmeyen ya da sadece bir süreliğine önlemler kapsamında kapalı kalan işletmelerin çalışanlarının sigorta bedelleri ödenmeye devam edecektir. Bu alanda bir kısıtlama ya da prosedürlerde değişim ortaya çıkmayacaktır.

Ekonomik Etkiler Ne Yönde Olacak?

Ekonomik etkilerin genel manada hem ülkemiz hem de dünya kapsamında olumsuz sonuçları bulunuyor. Ülkelerde son senelerin en yüksek işsizlik oranlarının görüldüğü bir dönem olduğunun da ayrıca dile getirilmesi gerekir.

Ekonomik manada hem devletin mekanizmasının hem de vatandaşların zor durumda kalması genel bir krizi tetikler mi sorusu da sıklıkla geliyor. Ülkemizin bu zor durumdan hızlı bir şekilde çıkması ve destek fonları ile toplu bir iyileşmesinin sağlanması için tüm önlemler alınmıştır. Salgın henüz bitmediği için nasıl biri etkinin ortaya çıkacağı ile alakalı da büyük bir merak söz konusudur. İlerleyen aylarda ekonomik tablonun çok daha net bir hale geleceği belirtilmelidir.

Ekonomik Gelişim Tetikleniyor!

Ekonomik gelişimin salgın sonrasında tetikleneceğini ima eden farklı ekonomistler de bulunuyor. Gerçek manada bir piyasa iyileşmesinin ancak net olarak dibin görülmesinden sonra meydana gelebileceği dile getirilmektedir. Olumsuz bir adımın meydana gelmemesi için tüm detaylar dikkatle incelenmeli ve analizler yapılmalıdır. Şirketler bu süreci atlattıktan sonra dalgalanmaların giderilmesinin akabinde eski stabil ve gelişime açık olan günlerin hasretini çekiyor.

Ekonomiler Beklenmedik Durumlara Ne Kadar Hazır?

Bu durumun tüm dünya için beklenmedik durumlara ne kadar hazır olunduğu ile alakalı soruları da beraberinde getirdiği fark ediliyor. Ekonomilerin salgın ya da deprem gibi olumsuz koşullara karşı oldukça kırılgan olduğunu ve bunun tüm dünya için geçerli olduğunu da görebilirsiniz. Alınan önlemlerin artırılması ile ilerleyen senelerde bu kırılganlık azaltılabilir.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal