Covid-19 Burs Başvurusu

Burs başvuruları bu salgın günlerinde en çok merak edilen ve aranan konuların başında geliyor. Birçok işletme bu süreçten kötü etkilenirken bu sürece öğrenciler de dahil oldu. İşte öğrencilerin merak ettiği devlet destekli burs imkanları...

09.06.2020-16:45 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-16:43) Covid-19 Burs Başvurusu

Covid 19 burs başvurusu bu dönem içerisinde en çok merak edilen ve araştırılan hususların başında geliyor. Birçok kişinin işini kaybetmesi ve işletmelerin olumsuz etkilenmesi ile beraber öğrenciler de sıkıntılı dönemler geçirdi. Bu alanda devlet desteği ile alakalı tüm gelişmeleri haberimizde topladık.

Burslar ve Krediler Hesaba Yatırılmaya Devam Edecek Mi?

Covid 19 burs başvurusu kapsamında burslar ve kredilerin ödenmesi ile alakalı biri aksaklık meydana gelmeyecektir. KYK tarafından verilen burs ve krediler direkt olarak bu salgın döneminde okulların erken kapanmasına ve bazı okulların ve bölümlerin de online eğitime geçmesine rağmen herhangi bir kesintiye uğramayacaktır. Burs ve kredilerden aynı şekilde istifade edebilirsiniz.

KYK yurtlarında kalan öğrencilerin bu salgın döneminde evlerine dönmeleri gerekirse de kalmadıkları sürenin parasının taraflarına geri gönderileceği de belirtilmiştir. Süreç içerisinde öğrencilerin maddi bağlamda olumsuz etkilenmemesi için gerekli olan tüm önlemlerin alındığı fark ediliyor.

Öğrencilere Ek Burs Veren Kurumlar Hangileridir?

Covid 19 burs başvurusu işlemleri e-devlet üzerinden tamamlanacaktır. Kişilerin özellikle temas etmemesi ve kalabalık ortamlara girmemesi için başvuruların büyük oranda online sistem üzerinden gerçekleştirileceğinin de belirtilmesi gerekiyor. Herhangi bir olumsuz gelişme olmadan sürecin tamamlanması için en doğru noktada bulunuyorsunuz. E-devlet üzerinden gerekli olan incelemelerin yapılmasının hemen sonrasında devlet destek fonlarına erişim sağlayabilirisiniz. Öğrencilere ek ödemeler sadece devlet tarafından değil aynı zamanda sosyal yardımlaşma kurumları tarafından da yapılıyor. Bu ilanları yakından takip ederek sürecin tadını çıkarabilirsiniz.

Eğitim ve Öğretim Ne Zaman Başlayacak?

Üniversite öğrencileri için yüz yüze eğitim döneminin bu yarıyıl için tam manası ile askıya alındığının belirtilmesi gerekiyor. Online olarak işlemler gerçekleştirmeye devam edecektir.

  • Eğitim ve öğretim dönemi ile alakalı olarak alınan en temel önlem derslerin online yapılması oldu.
  • Virüsün yayılma tehlikesi olmadan öğrenciler online sistemler üzerinden derslerine katılım sağlamaya başladılar!
  • Sınavların da toplu ortamlarda değil ödev ya da proje olarak tamamlanmasına karar verildi. Bu alanda verimlilik ile alakalı sonuçların daha sonrasında fark edileceği belirtiliyor.

Alınan bu önlemler sayesinde Covid 19 salgınının olabildiğince az yayılım alanı bulması için çaba sarf edildiği de fark ediliyor. İlerleyen aşamalarda nasıl biri sonuç elde edileceği ve sürecin nasıl işleyeceği ile alakalı da sorularınız olursa hem enstitünüz hem de sağlık bakanlığı ve YÖK tarafından yayınlanan genelgelere bir göz atabilirisiniz.

Öğrenciler Arasında Yayılma Olasılığı Yüksek Mi?

Öğrencilerin bulundukları ortamların hijyen seviyeleri yüksek tutulmazsa yayılma olasılığı da yükselecektir. Bu durum sadece öğrencilere özel değildir. aynı zamanda iş yerlerinde de aynı durum ve değişkenler söz konusudur. İlerleyen yarı yıllarda nasıl bir süreç benimseneceği ile alakalı olarak aklınıza takılan hususlar olursa YÖK üzerinden yapılan inlemelere ve araştırmalara bir göz atabilirsiniz.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal