Covid-19 Devlet Destekleri

Coronavirüs salgını yüzünden işlerini kaybeden pek çok kişi devlet desteğine ihtiyaç duymaktadır. Peki kimler devlet desteğinden yararlanabilir?

09.06.2020-16:55 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-16:54) Covid-19 Devlet Destekleri

Covid-19 devlet destekleri konusunda son dönemlerde taleplerin artış gösterdiği fark ediliyor. Aylık kazançlarının salgın sebebi ile olumsuz yönde etkilendiğini belirten kişilerin devlet desteği almak için ne yapması gerektiğini sizin için derledik!

Kimler Bu Destekten Yararlanabilir?

Covid-19 devlet destekleri kişilerin salgın sürecinde işlerini kaybetmeleri ya da genel olarak kazanımlarının olumsuz yönde etkilendiği fark edilen kişilere sunuluyor. Başvurular e-devlet üzerinden yapılıyor. E-devlet üzerinden yapılan bu başvurular ve belgeler detaylı bir biçimde kontrol ediliri. Yardımların suiistimal edilmemesi için bu tür değerlendirmelerin eksiksiz bir biçimde yapılmasının büyük öneme sahip olduğunun da ayrıca belirtilmesi gerekiyor. Siz de kısa bir süre içerisinde e-devlet üzerinden başvuruda bulunarak süreci başlatabilirisiniz.

Hızlı ve Sorunsuz Başvuru Hattı!

Covid-19 devlet destekleri kapsamında kişilerin kurumlara bizzat gelerek herhangi bir şekilde virüs ile temas etmemesi için tüm adımların online şekilde gerçekleştirilmesine büyük önem verilmektedir. E-devlet üzerinden yapılan başvuruların hızlı bir şekilde sonuçlanması için de büyük bir çaba sarf edilir. En kısa sürede başvurunuzu tamamlayarak mağduriyetinizi dile getirerek bu alanda düzenlenen kampanyalardan yararlanabilirsiniz. Kişilere yapılacak olan ödemenin 1000 TL olacağı belirtiliyor. Bu 1000 lira değerinde yardımın yanı sıra aylık olarak gıda kolileri ve besin yardımları gibi adımların da atıldığı fark ediliyor.

Online Eğitime Katkı Sağlanıyor!

Eğitim adımlarının online biçimde tamamlanması için büyük çaba sarf ediliyor. Bu noktada online eğitimden her öğrencinin aynı verimlilik ile yararlanması için özel biri çaba sarf edilmelidir. Bu alanda sorun yaşamamak için doğru noktada bulunuyorsunuz. İnternet desteği ile hem EBA hem de üniversite derslerine katılım alanında daha nitelikli ve sorunsuz erişim sağlama imkanını elde edebilirsiniz.

Online eğitime katkı sağlama adımının yanı sıra öğrencilerin bu süreçten olumsuz yönde etkilenmemesi için onlara da devlet desteği sürüyor. Okulların erken kapanmasına rağmen DPY burslarının herhangi bir şekilde kesintiye uğramayacağı belirtilmelidir. Bunun yanı sıra KYK bursu ya da kredisi alan öğrencilerden de herhangi bir kesinti olmayacak ve burslar aynı şekilde yatırılmaya devam edecektir. Salgın sürecinde KYK yurdunda kalmayan ama ücretini ödeyen kişilerin de ücretlerinin taraflarına iade edileceği açıklanmıştır.

Burs Başvurusu Yapın

Salgın döneminde ailelerin gelir aralıklarının kısıtlanması ile beraber direkt olarak öğrencilerin de olumsuz etkilendiği fark ediliyor. Bu alanda olumsuz bir adım atmamak için çok doğru tercihlerde bulunmanız gerekiyor. Burs başvurularınızı yaparken dikkate almanız gereken en temel unsur en doğru bilgi ive belgelerin iletilmesidir. Bu alanda herhangi bir aksaklık meydana geldiği anda burs alma hakkını kaybedersiniz. Bu durum tüm yardım başvurularında geçerlidir. Sunmuş olduğunuz bilgilerin kesinlikle tam manası ile doğru olması gerekiyor. Ancak bu şekilde başvurunuz sahih bir biçimde değerlendirmeye alınır ve size olumlu/olumsuz tüm yorumlar bildirilir.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal