Korona Biter Mi?

Korona biter mi; salgının sonlanma ihtimali nedir? Nelere dikkat edilirse salgın hız kaybedecek? Salgın ile alakalı uzman yorumlarını da derleyerek son gelişmeleri size aktardık. Haberimize göz atarak dünyanın tüm düzenini alt üst eden bu salgın ile ilgili çok daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz...

09.06.2020-16:31 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-16:27) Korona Biter Mi?

Korona Salgınının Başlangıç Süreci Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Korona biter mi; salgının başlangıç noktası olan Çin Halk Cumhuriyeti’nde durum stabil hale gelmiştir. Wuhan yaklaşık bir haftadır pozitif vaka açıklanmadığını dile getirmiştir. Bu noktada Korona salgını sebebi ile nasıl biri gelişmenin meydana geleceği tahmin ediliyor? Son dönemlerde müjdeli bir biçimde beklenen aşı haberi hala gelmemiştir. Bu haberin kısa vadede gelmesi gibi bir durum da söz konusu değildir.

Hayvan pazarından çıkan ve kişilerin bağışıklık sistemlerini olumsuz etkileyen ve çoklu organ yetmezliğine neden olan bu rahatsızlık ile bir arada yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Özellikle yurtdışı uçuşların açılmasının hemen sonrasında nasıl bir adım atılacağı ve vaka sayılarının ne yönde değişim göstereceği merakla bekleniyor.

Çin Halk Cumhuriyeti’nde vahşi hayvan pazarında başlayan bu virüsün aynı zamanda insanın doğa üzerinde kurmuş olduğu baskıyı da net şekilde sembolize ettiği bilinmektedir. Sokağa çıkma kısıtlamaları ve insanın doğadan soyutlanması ile beraber doğanın kendini ne derece toparladığı fark edilmiştir. Bu salgının en iyi yönü belki de doğanın insandan bir süre de olsa kurtulmuş olmasıdır.

Hangi Önlemler Alınmalıdır?

Ülkemizde salgın kapsamında alınan en temel önlemlerden bazıları;

  • Maske bu süreç içerisinde alınan en temel önlemler arasında bulunuyor. hastalık partikül yolu ile bulaştığı ve bir solunum yolu hastalığı olarak tanımlandığı için ağız ve burnun kapalı tutulmasının oldukça önemli olduğu uzmanlar tarafından vurgulanıyor.
  • Sosyal mesafe hastalığa karşı elimizde bulunduracağımız en temel silahlardan bir diğeridir.
  • Sosyal mesafe ve maskenin kullanıldığı alanlarda virüsün yayılma olasılığının büyük ölçüde azalacağı da eklenmelidir.

Normalleşme sürecinde de bu önlemlerin büyük bir kısmının sürdürüleceği tahmin ediliyor. İlerleyen günlerde nasıl gelişmelerin olacağı ve normalleşme sürecinin vaka sayısına ne derece etki edeceği de sıklıkla merak toplamaktadır. Uzmanlar bu süreç içerisinde önlemlere dikkat edildiği sürece vaka sayılarında çok büyük bir artış beklenmediğini dile getirmek gerekir.

Ülkemizde Son Durum Nedir?

Korona biter mi; virüs ile alakalı incelemeler yapıldığı zaman virüsün yayılma oranının yaz mevsimi ile beraber büyük ölçüde azaldığı fark edilmektedir. Ülkemizde salgın kapsamında sokağa çıkma kısıtlamalarının da etkisi ile büyük bir gelişim kaydedilmiştir. Ülkemizde son durum oldukça olumlu minvalde devam etmektedir. 1 Haziran’da başlayan normalleşme süreci ile beraber nasıl bir ilerlemenin meydana geleceği ise uzmanların değerlendirmesi için analiz edilmektedir. Bu analizler ile tedbirlerin ne seviyede olması gerektiğine daha net karar verilecektir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal