Covid-19 Ülkeler Listesi

Coronavirüs salgını dünyayı ne kadar etkisi altına aldı? İşte merak edilen Covid-19 ülkeler listesi...

09.06.2020-16:16 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-16:14) Covid-19 Ülkeler Listesi

Covid-19 ülkeler listesi kapsamında incelemeler yapıldığı zaman bu salgının dünya çapında etkisi altına almadığı bir ülkenin olmadığını göreceksiniz. Sadece bazı ülkeler Dünya Sağlık Örgütü’ne bilgi vermemektedir. Bu ülkelerin başında Kuzey Kore geliyor. Aynı zamanda komşumuz Suriye’de de siyasi durumdan ötürü salgın ile alakalı net bir bilginin aktarılmadığı da dile getirilmelidir.

Salgın Hakkında Temelde Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Covid-19 ülkeler listesi ile alakalı olarak inceleme yapılırken aynı zamanda salgının temel hususları ile alakalı da bilgi sahibi olmanız gerekiyor.

  • Salgın Çin’in Wuhan kentinde vahşi hayvan pazarı kaynaklı olarak ortaya çıkmıştır.
  • Çin’in ülkeleri bilgilendirme konusunda geç kaldığını düşünen birçok otorite bulunuyor. bu haber vermekte geç kalma sürecinin binlerce kişinin sağlığına mal olduğunu söylemek de yanlış olmayacaktır.
  • Salgının diğer bulaşıcı hastalıklardan daha tehlikeli hale gelmesi solunum yolu ile bulaşması ve bulaşıcılık kat sayısının diğer hastalıklara göre çok daha fazla olmasıdır.
  • Aynı zamanda mutasyon geçirdiği için etkili bir tedavi planının hazırlanması ile alakalı olarak büyük sıkıntılar baş gösterebiliyor.

Bu detaylara bakıldığı zaman son senelerde meydana gelen savaşların sonrasında ortaya çıkan en vurucu ve tüm dünyayı etkisi altına alan nadir olaylardan biri olduğunun da altı çizilmelidir. Durumun bu derece vurucu olmasının temel sebebi ise beklenmedik olmasıdır. Hem önlemler hem de tedavi sistemleri ile alakalı beklenmedik bir durum olduğu için dünya ülkelerinin çaresiz kaldığı biri geçiş süreci yaşanmıştır.

Adaptasyon ile Beraber Virüs ile Mücadele Hız Kazanmıştır!

Covid-19 ülkeler listesi kapsamında her ülkenin bir panik evresi ve daha sonrasında aktif bir tanı ve tedavi aşaması geliştirdiği dönem olmuştur. Bu alanda ülkemiz hem salgının geç gelmesi hem de tanı tedavi ve test konusunda yapılan incelemelerin hızı ile bu salgından olabildiğince az yara alarak ayrılan ülkelerden biri olma yolundadır.

Ülkelerin genel durumları ile alakalı inceleme yapıldığı zaman sağlık sistemlerinin yeterliliği yüksek olan ülkelerde genel verimlilik ile alakalı herhangi bir sorun meydana gelmeyecektir. Ülkemizde hastane sayısının yeterli olması salgın ile baş etme konusunda elimizi net olarak güçlendiren detaylardandır. İtalya’da bu derece sıkıntılı tabloların oluşmasından biri de önlemlerin geç alınması ve sağlık hizmetleri konusunda nüfusu karşılayacak net bir duruşun olmamasıdır.

Yayılım Sürüyor Mu?

Hastalığın vaka sayısının azalması ve tedavinin hız kazanması ile beraber rehavete düşülmemesi tavsiye ediliyor. Özellikle yayılım hızının hali hazırda yüksek bir seviyede olduğunun dile getirilmesi gerekir. En ufak bir ihmalin dahi salgının ikinci dalgasına zemin hazırlayabileceğinin belirtilmesi gerekiyor. Sosyal mesafe ve maske kullanımının bu konuda büyük önem sahibi olduğu dile getirilmelidir. Yayılım ile alakalı rehavete kapılmak meydana gelecek en sorunlu adımlardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal