Köprüde Buluşmalar'da Ödüller Sahiplerini Buldu

İstanbul Film Festivali kapsamında bu yıl çevrim içi düzenlenen Köprüde Buluşmalar’da ödüller sahiplerini buldu.

21.04.2020-12:05 - (Son Güncelleme: 21.04.2020-12:02) Köprüde Buluşmalar'da Ödüller Sahiplerini Buldu
İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenen "Köprüde Buluşmalar" bu yıl coronavirüs tedbirleri kapsamında online olarak gerçekleşti.

Türkiye’den ve komşu ülkelerden yapımcı, yönetmen ve senaristleri, uluslararası sinema profesyonelleriyle bir araya getiren Köprüde Buluşmalar, 100’ün üzerinde uluslararası film profesyonelini Türkiye ve komşu ülkelerden proje ve film ekipleriyle dijital ortamda buluşturdu.

Anadolu Efes Ödülü, “İki Şafak Arasında” filminin yönetmeni Selman Nacar ile yapımcıları Burak Çevik ve Diloy Gülün’e verildi. “Kuyu”, “Kadir” ve “Alex”in de aralarında olduğu kısa filmleriyle tanınan Nacar, “İki Şafak Arasında”yla ilk uzun metrajına imza atacak.

Film Geliştirme Atölyesi’nde 50 bin TL TRT Özel Ödülü, “Rahmet” projesinin yönetmenleri Gözde Yetişkin ve Emre Sert ile yapımcıları Suzan Güverte ve Şebnem Kitiş kazandı. “Bi’ Garip Adam” ve “Rodi” adlı kısa filmleri yöneten Yetişkin ve Sert ilk uzun metrajlı projeleri “Rahmet”le Köprüde Buluşmalar’da yer aldı.

30 bin TL değerindeki Köprüde Buluşmalar Ödülü ise yönetmen Ziya Demirel ve yapımcısı Annamaria Aslanoğlu’nun oldu. Demirel, 2015’te “Salı” adlı kısa filmiyle Cannes Film Festivali’nin Altın Palmiye adayları arasında yer aldı.

Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi kapsamında hem Türkiye’den hem de komşu ülkelerden projeleri kapsayan 8000 euro değerindeki CNC Ödülü ise “Chronicle of a Winter: Tehran 1979” projesinin yönetmenleri Sahar Salahshoori, Bahar Shoghi ve yapımcısı Mina Kesheveraz’a takdim edildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal